Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΠΥΡΑΥΛΟ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΠΛΗΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΕΜΒΕΛΕΙΑ 280 ΧΛΜ

Δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς στη Μαύρη Θάλασσα - Σαράντα παραβιάσεις στο Αιγαίο

Είναι γεγονός η επιτυχημένη δοκιμή του πρώτου πυραύλου της Τουρκίας, εμβέλειας (μέχρις στιγμής) 280 χιλιομέτρων, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει ως προς τις απειλές στην ελληνική πλευρά.

«Η εκτόξευση του πυραύλου Bora, εμβέλειας 280 χιλιομέτρων πραγματοποιήθηκε στη Σινώπη. Αυτήν την στιγμή πρόκειται να πετύχει τον στόχο του, στη Μαύρη Θάλασσα. Η Τουρκία φτιάχνει πλέον τους δικούς της πυραύλους. Αυτή η εξέλιξη μας γεμίζει αυτοπεποίθηση και περηφάνια» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ.

Η νέα επίδειξη δύναμης από τον Ερντογάν, σε συνδυασμό με το σχεδόν καθημερινό μπαράζ παραβιάσεων, αλλά και την προκλητική του ρητορική, προκαλεί ανησυχία στην Αθήνα. Μόνο σήμερα, τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε 40 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο. Την ίδια ώρα, ο Χουλουσί Ακάρ, ο Τούρκος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκεπτόταν την Ακρόπολη.

Ο πύραυλος τύπου Bora αναπτύχθηκε από τη Roketsan. Έχει διαμέτρημα 610 χιλιοστών και εμβέλεια 280 χλμ. Το σύστημα διαθέτει αποτελεσματική ισχύ πυρός καθώς μπορεί να φέρει κεφαλή βάρους 470 κιλών, καθώς και προηγμένης τεχνολογίας σύστημα πλοήγησης.

SHARE