Η Μέρκελ “τηγάνισε” τον Σουλτς μέσα στην έδρα του – Κέρδισε το Σλέσβιγκ-Χόλσταϊν

Οι Χριστιανοδημοκράτες, πέντε μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές, την ώρα που η απειλή των Σοσιαλδημοκρατικών υπό την προεδρία του Μάρτιν Σουλτς φαίνεται να έχει ανασχεθεί, παίρνουν  νέους “πόντους”.

Η αγροτική αυτή περιοχή με τους 2,3 εκατομμύρια κατοίκους της εκπροσωπεί λιγότερο από το 3% του πληθυσμού της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα στο Σλέσβιγκ-Χόλσταϊν, πρώτο κόμμα αναδεικνύεται το Χριστιανοδημοκρατικό (CDU) υπό τον Ντάνιελ Γκίντερ με 32% (+1,2 σε σχέση με τις προηγούμενες τοπικές εκλογές του 2012) και δεύτερο το Σοσιαλδημοκρατικό (SPD) υπό τον Τόρστεν Αλμπιχ με 27,2% (-3,2%).

Ακολουθούν οι Πράσινοι (Die Grünen) με 12, 9% (-0,3%), oι Φιλελεύθεροι (FDP) με 11,5% (+3,3%), το Κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), το οποίο εκπροσωπείται για πρώτη φορά στο τοπικό Κοινοβούλιο του Κιέλου, με 5,9% και τέλος το κόμμα της δανικής μειονότητας (SSW) με 3,3% (-1,3%), το οποίο αν και δεν ξεπερανά το 5% (όριο για την είσοδο στη Βουλή), εν τούτοις θα εκπροσωπείται.

Η Αριστερά (Die Linke) 3,8 (+1,5) και το Κόμμα των Πειρατών 1,2% (-7%) δεν κατάφεραν περάσουν αυτό το όριο και μένουν εκτός.

Η σύνθεση της τοπικής Βουλής, επί συνόλου 73 βουλευτών, θα έχει ως εξής: CDU 25, SPD 21, Πράσινοι 10, FDP 9 , AfD 5 και το SSW 3 βουλευτές.

SHARE