Η κυβέρνηση δίνει το αφορολόγητο για να ξεπαγώσει η β’ αξιολόγηση;

Αποτέλεσμα εικόνας για τσακαλωτοςΣτο τραπέζι της διαπραγμάτευσης πέφτει για πρώτη φορά η περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου ποσού, κάτω από τα επίπεδα των 8.836 ευρώ, για έναν άγαμο χωρίς παιδιά, σε μια προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να ξεπαγώσει η β΄αξιολόγηση.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία για τη μείωση του αφορολόγητου, με το ΔΝΤ να το τοποθετεί το όριο στα 5.000 ευρώ.

Μέχρι σήμερα το αφορολόγητο όριο δικαιούνται μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες.  Ειδικότερα,  προβλέπεται έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ για φορολογούμενους με τρία ή περισσότερα παιδιά (αφορολόγητο 9.545 ευρώ), 2.000 ευρώ για φορολογούμενο με δύο παιδιά (αφορολόγητο 9.090 ευρώ), 1.950 ευρώ (αφορολόγητο 8.863 ευρώ) για φορολογούμενο με ένα παιδί και έκπτωση φόρου 1.900 ευρώ (αφορολόγητο 8.636 ευρώ) για φορολογούμενο χωρίς παιδιά.

Εν τω μεταξύ, οι συναντήσεις που θα έχει την Τετάρτη και την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον  Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν στο Παρίσι, και με τον Επίτροπο Οικονομικών της Ε.Ε. Πιέρ Μοσκοβισί στις Βρυξέλλες, εντάσσονται στο πλαίσιο των προσπαθειών για να ξεκολλήσει η διαπραγμάτευση.

Προϋπόθεση για την επανέναρξη της διαπραγμάτευσης εν όψει του Eurogroup της 26ης Ιανοαυρίου,  είναι η επίτευξη συμφωνίας σε επίπεδο EuroWorking Group  την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου.

SHARE