Η Ελλάδα στις αγορές τον Ιούλιο; Το σενάριο της έκπληξης

Αποτέλεσμα εικόνας για εκπληξη

Στις 14 Μαρτίου 2017, γράφαμε στο bankwars θέμα με τίτλο “Μπορεί η Ελλάδα να βγει στις αγορές – Τα σκληρά μέτρα και οι κρίσιμες ημερομηνίες”

Στο αισιόδοξο αυτό σενάριο για την ελληνική οικονομία, επισημαίναμε μεταξύ άλλων εξής:

“Σύμφωνα με τον αισιόδοξο σχεδιασμό, η Ελλάδα, πιθανόν να βγει στις αγορές περί τα μέσα του καλοκαιριού (δημοσιεύματα κάνουν λόγο για τον Ιούλιο), αφού προηγούμενα θα έχει περάσει από συμπληγάδες, σε συγκεκριμένες μάλιστα ημερομηνίες”.

http://www.bankwars.gr/%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af-%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%ce%bd%ce%b1-%ce%b2%ce%b3%ce%b5%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%ad%cf%82-%cf%84%ce%b1/

Σήμερα, που όλα δείχνουν ότι πάμε για συμφωνία εφ όλης της ύλης στις 22 Μαίου, το θετικό σενάριο, κάθε άλλο παρά αποκλείεται. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζεται η επανέκδοση  ή μια νέα έκδοση του  3ετούς ομολόγου που λήγει 17 Ιουλίου του 2017.
με στόχο τα 2 δισ. ευρώ με επιτόκιο  χαμηλότερα από το προηγούμενο του 2014.
Αν μάλιστα οι ελληνικές τράπεζες πάρουν την έγκριση της ΕΚΤ, θα μπορέσουν να αγοράσουν μέρος της έκδοσης, το υπόλοιπο της οποίας θα καλύψουν ξένοι επενδυτές.

Εν αναμονή…εκπλήξεων…

 

Βασίλης Βαλαμβάνος, [email protected]

SHARE