Η γενναία φορολογική μεταρρύθμιση του Ντόναλντ Τραμπ – Ενίσχυση επιχειρήσεων – μεσαίας τάξης

Αποτέλεσμα εικόνας για τραμπ φορολογικο

Το σχέδιό του για τη φορολογική μεταρρύθμιση, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει τη μείωση του εταιρικού φόρου στο 15% από το 35%, παρουσίασε την Τετάρτη ο Λευκός Οίκος.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση φόρων στην αμερικανική ιστορία, για επιχειρήσεις και ιδιώτες.

Με στόχο την ανάπτυξη της οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, η κυβέρνηση Τραμπ προτείνει φορολογικές ελαφρύνσεις για τις αμερικανικές οικογένειες, ειδικά για τη μεσαία τάξη.

Προτείνει επίσης, σε ό,τι αφορά τα φυσικά πρόσωπα, τρεις -αντί επτά- φορολογικές κλίμακες του 10%, 25% και 35% και διπλασιασμό της τυπικής έκπτωσης φόρου.

Το φορολογικό σχέδιο προβλέπει επίσης ότι θα καταργηθεί ο φόρος κληρονομιάς, ενώ σύμφωνα με το σχέδιο δεν θα εκπίπτουν πλέον οι πολιτειακοί και δημοτικοί φόροι από τα εισοδήματα.

Θα επιβληθεί εφάπαξ φόρος για τα τρισεκατομμύρια δολαρίων που διακρατούνται στο εξωτερικό

• Εξάλειψη των στοχευμένων φοροαπαλλαγών που ωφελούν κυρίως τους πλουσιότερους φορολογούμενους
• Προστασία της ιδιοκτησίας ακινήτων και φορολογικές εκπτώσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς
•  Κατάργηση του εναλλακτικού ελάχιστου φόρου
•  Κατάργηση του φόρου 3,8% που επιβλήθηκε στο πλαίσιο του Obamacare που πλήττει κυρίως τις επιχειρήσεις και το επενδυτικό εισόδημα

Ιδού το σχέδιο Τραμπ για την φορολογική μεταρρύθμισηΤον Μάιο, η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς και θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία για να αναπτύξει τις λεπτομέρειες του σχεδίου.

 

SHARE