Η αποκάλυψη βουλευτή των ΑΝΕΛ για αφορολόγητο στα 5.600 ευρώ για τους άγαμους

Αποτέλεσμα εικόνας για παπαχριστοπουλοςΟ βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος  μιλώντας στο Real FM, ανέφερε ότι «οδεύουμε στο κλείσιμο της τεχνικής συμφωνίας», τονίζοντας μάλιστα ότι το αφορολόγητο όριο πέφτει στις 5.900 ευρώ για τους παντρεμένους και στα 5.600 ευρώ για τους άγαμους.

Υπενθυμίζεται ότι τα νέα όρια του αφορολογήτου ορίου είχαν τεθεί στο τραπέζι της ενημέρωσης που έκανε το οικονομικό επιτελείο, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Έφη Αχτσιόγλου, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πακέτο των αντίμετρων, όπως προέκυψε από την ίδια ενημέρωση, περιλαμβάνεται και η μείωση του πρώτου συντελεστή φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων από το 22% στο 20%, μόνον όμως εφ’ όσον ξεπεραστεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018.

Στην ίδια περίπτωση θα υπάρξει και μείωση του συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων από το 29% στο 26%.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, ο συντελεστής φόρου θα παραμείνει σε πρώτη φάση στο 22%, γεγονός που σημαίνει ότι θα πληρώνουν φόρο ακόμη και μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα με μηνιαίο μισθό 400 ευρώ.

Χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, από την άλλη πλευρά, θα χάσουν μέχρι έναν μισθό ή μία σύνταξη, καθώς οι επιβαρύνσεις που θα προκύψουν από το νέο καθεστώς θα τους στερήσουν έως και 700 ευρώ τον χρόνο.

 

SHARE