Η Αγία Ελένη με τιμές αρχηγού κράτους στο Αιγάλαιω – Πλήθος πιστών, ο ΠτΔ, αγήματα, βουλευτές (φωτο)

 

Με τιμές αρχηγού κράτους η υποδοχή του ιερού λειψάνου της Αγίας Ελένης. Στην υποδοχή στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών το παρών έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Μαζί με το Ιερό Λείψανο της Αγίας Ελένης, μεταφέρθηκε και τμήμα του Τιμίου Ξύλου.

Στην Ιερά Οδό μπροστά από το Δημαρχείο Αιγάλεω πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου παρουσία χιλιάδων προσκυνητών, οι οποίοι αναμένεται να ανέλθουν σε πολλές χιλιάδες στις προσεχείς ημέρες.

Ακολούθησε λιτανευτική πομπή με προορισμό τον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, όπου θα παραμείνει το Ιερό Λείψανο μέχρι τις 15 Ιουνίου.  Στη λιτανευτική πομπή συμμετείχαν ένοπλα στρατιωτικά αγήματα, φιλαρμονικές μπάντες, νέες και νέοι με παραδοσιακές ενδυμασίες και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Η λιτανευτική πομπή κάλυψε απόσταση περίπου 1.200 μ., καταλήγοντας στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, όπου ακολούθησε επίσημη Δοξολογία από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.
Από την πλευρά της κυβέρνησης παρών ο υφυπουργός Εξωτερικών Γ.  Αμανατίδης και από την ΝΔ ο  αντιπρόεδρος του κόμματος  Κωστής  Χατζηδάκης, εκπρόσωπός από το “Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, βουλευτές  καθώς ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και εκπρόσωποι από όλη την  στρατιωτική ηγεσία, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική , ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου , του Ελεγκτικού Συνεδρίου,  η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη και εκπρόσωπος του Ρωμαιοκαθολικού Πατριάρχου Βενετίας και του Παπικού Συμβουλίου για την ενότητα των Χριστιανών , ο πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας και πρέσβεις πολλών χωρών.
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για αγια ελενη

Για πρώτη φορά το ιερό λείψανο της Αγίας  Ελένης,  θα ταξιδέψει  εκτός Βενετίας, όπου φυλάσσεται, για να  μεταφερθεί στην Ελλάδα. Το ταξίδι  ξεκίνησε πριν από περίπου 1700 χρόνια  καθώς μεταφέρθηκε στη Βενετία  από την Κωνσταντινούπολη το 1211 μ.Χ. ενώ η μεταφορά του στην Αθήνα χαρακτηρίζεται ως ένα κορυφαίο γεγονός μνήμης για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Το ιερό λείψανο της Αγίας Ελένης  έρχεται στην Αθήνα  σήμερα  Κυριακή 14 Μαίου με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων του έργου της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Το ιερό λείψανο θα μεταφερθεί  μαζί με τμήμα του Τιμίου Ξύλου και   θα εκτεθούν σε προσκύνημα στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας, στον ομώνυμο δήμο της Αττικής μέχρι τις 15 Ιουνίου.
Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου είναι οτι η υποδοχή των λειψάνων της Αγίας Ελένης αναδεικνύει τη σημασία της Οικουμενικότητας  και  της πνευματικής ταυτότητας της Ευρώπης, καθώς η Ευρώπη χωρίς τη χριστιανική παράδοση και πίστη που την οικοδόμησε, δεν δύναται να υπάρξει.

Χιλιάδες πιστοί από όλη την Ελλάδα αναμένεται να παρακολουθήσουν την υποδοχή του ιερού λειψάνου της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης, μητέρας του Μεγάλου Κωνσταντίνου,   η υποδοχή του οποίου  θα γίνει με τιμές αρχηγού κράτους, όπως  έγινε  το 2015  και  με το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας.

Η    επίσημη υποδοχή θα γίνει στις 6.30 μ.μ. μπροστά από το δημαρχείο Αιγάλεω από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών   Ιερώνυμο    και θα αντιφωνήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ενώ   στη συνέχεια  θα παρατεθεί γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας  .

Από την πλευρά της κυβέρνησης θα είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών Γ.  Αμανατίδης και από την ΝΔ ο  αντιπρόεδρος του κόμματος  Κωστής  Χατζηδάκης, εκπρόσωπός από το “Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ καθώς ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και εκπρόσωποι από όλη την  στρατιωτική ηγεσία, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική , ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου , του Ελεγκτικού Συνεδρίου,  η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη και εκπρόσωπος του Ρωμαιοκαθολικού Πατριάρχου Βενετίας και του Παπικού Συμβουλίου για την ενότητα των Χριστιανών , ο πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας και πρέσβεις πολλών χωρών.

Στο ναό η δοξολογία θα μεταδίδεται ταυτόχρονα στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα ιταλικά. Θα ακολουθήσει ομιλία του Αρχιεπισκόπου που θα προσφέρει ως τιμητική διαμνημόνευση   στον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας το μετάλλιο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας της Αγίας Βαρβάρας. Μετά την λειτουργία του Αρχιεπισκόπου  με μέλη της Ιεράς Συνόδου θα ακολουθήσει το απόγευμα  λιτάνευση του σκηνώματος και του Τιμίου Ξύλου.

Ο Μέγας Κωνσταντίνος και η Αγία Ελένη, σφράγισαν την ιστορία της Ευρώπης και διαμόρφωσαν την ιστορία του κόσμου γενικότερα.
Με  την  απόφαση  του  Διατάγματος των Μεδιολάνων για ανεξιθρησκία  παύει τους διωγμούς κατά των Χριστιανών, αποφασίστηκε η μεταφορά της πρωτεύουσας της αυτοκρατορίας από την Παλαιά στη Νέα Ρώμη, (την Κωνσταντινούπολη) και  με  τη σύγκληση της Α΄ εν Νικαία Οικουμενικής Συνόδου το 325, καταδικάστηκε ο Αρειανισμός.

Η Αγία Ελένη, που διακρίθηκε για το τεράστιο φιλανθρωπικό της έργο, συνδέεται με την εύρεση του Τιμίου Σταυρού στα Ιεροσόλυμα.

SHARE