Ζ. Κ. ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΠΡΟΣ Α. ΤΣΙΠΡΑ: Να μη χαθεί άλλος χρόνος

Γιούνκερ προς Τσίπρα: Όχι άλλο χάσιμο χρόνου

Να μην χαθεί περισσότερος χρόνος στην εφαρμογή των συμφωνημένων με τους δανειστές ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη στις Βρυξέλλες. Η 50λεπτη συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στο προσφυγικό ζήτημα και στη συνεργασία Ελλάδας – Κομισιόν.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, Τσίπρας και Γιούνκερ συζήτησαν για το ελληνικό πρόγραμμα και συγκεκριμένα για τα σημεία που έθεσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη συγχαρητήρια επιστολή του στον έλληνα πρωθυπουργό.

Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν για την προετοιμασία της σημερινής Συνόδου Κορυφής και στην ανάγκη κοινής ευρωπαϊκής απάντησης για να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι δύο άντρες συζήτησαν λεπτομερώς τα επιχειρησιακά, οικονομικά και νομικά μέτρα που πρότεινε η Κομισιόν και συμφώνησαν ότι η Ελλάδα και η Κομισιόν θα εργαστούν μαζί για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Μάρτεν Φερβέι, ο νέος επικεφαλής της task force, της υπηρεσίας της Κομισιόν που στόχο έχει να παρέχει τεχνική βοήθεια στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Ελλάδας.

SHARE