ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Επίθεση στον Α. Τσίπρα – “Παίζει βρώμικο παιχνίδι”

Ζωή κατά Τσίπρα για «διαπλεκόμενους» υπουργούς

Στην συγκεντρωση της Λαϊκής Ενότητας στην Ομόνοια μίλησε απόψε η Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία ξεκίνησε την ομιλία της με της εξής ερώτηση: «Τελικά πρέπει να το πληρώσουμε το χρέος;» για να λάβει την απάντηση από το συγκεντρωμένο πλήθος «όχι».

«Τι είπατε;» ξαναρώτησε η ίδια για να εισπράξει και πάλι αρνητική απάντηση. «Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα δημοκρατίας αλλά κανείς δεν το ανέφερε από μνημονιακά ΜΜΕ και κόμματα. Η δημοκρατία στην χώρα μας δοκιμάζεται!  Ο λαός δεν το βάζει κάτω. Ακόμα και αν κάποιοι παραβίασαν την εντολή του λαού αυτός ο λαός σηκώνεται και πάλι στα πόδια του θεριεύει και αντριεύει απέναντι στο τέρας του μνημονίου» τόνισε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Στη συνέχεια η κ. Κωνσταντοπούλου είπε πως ο Τσίπρας «χρησιμοποιεί την εκλογική νομοθεσία που κάποτε καταγγέλαμε για να βαφτίσει τους δοτούς ως εκλεγμένους και να τους περιβάλλει με βουλευτική ασυλία. Τους έβαλε επικεφαλής στα ψηφοδέλτια χωρίς να είναι δοκιμασμένοι και εκλεγμένοι από το λαό».

Με ποιούς θα δώσει τη μάχη κατά της διαπλοκής, διερωτήθηκε η κ. Κωνσταντοπούλου.
Με τον Φλαμπουράρη που βλέπει τα ματς μαζί με τον Μελισσανίδη; Με τον Παππά που έκανε τα χατήρια της μιντιακής διαπλοκής; Με τον Δραγασάκη που διατήρησε τις διοικήσεις των τραπεζών; Δεν μπορούν να δώσουν τη μάχη κατά της διαπλοκής αυτοί που ενέδωσαν στη νεοδιαπλοκή και στην εγχώρια διαπλοκή για να καλύψουν τις παραπομπές τους».

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, υποστήριξε ότι το κόμμα είναι «το μέτωπο της ελπίδας. Εμείς είμαστε το νέο – το καινούργιο απέναντι το μέτωπο των μνημονίων. Η ΛΑΕ έρχεται από μακριά από τις καλύτερες αριστερές πατριωτικές παραδόσεις του λαού μας. Πηγαίνει μακριά για μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια μια Ελλάδα δημοκρατική – προοδευτική. Η ΛΑΕ γεννήθηκε με το αλύγιστο “Oχι” για να κρατήσει ζωντανό το μεγάλο νεανικό όχι του δημοψηφίσματος απέναντι στο “ναι” της υποδούλωσης. Με το όχι κρατηθήκαμε όρθιοι ως λαός και ως χώρα».

Παράλληλα ο κ. Λαφαζάνης εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «διέψευσε τις ελπίδες του λαού. Ακολούθησε με τα ίδια επιχειρήματα το βρώμικο παιχνίδι που έπαιξε ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς. Συνθηκολόγησε και παραδόθηκε ταπεινωτικά. Παρέδωσε το όχι και τους αγώνες στην Μέρκελ και τον Σόιμπλε», ενώ τόνισε ότι «εμείς όμως νέα Βάρκιζα δεν υπογράψαμε!».

«Νέα Βάρκιζα το 2015 δεν υπάρχει. Δεν παραδινόμαστε, δεν λιποτακτούμε. Συνεχίζουμε με πείσμα. Δεν είμαστε το νόμισμα της δραχμής. Δεν είναι φετίχ το νόμισμα, αλλά εργαλείο. Είμαστε το μέτωπο ενάντια στη λιτότητα, φόρο λεηλασία. Άλλοι μετέτρεψαν το ευρώ σε θρησκεία και σκληρό ταξικό πρόγραμμα κοινωνικό οδοστρωτήρα».

Αναφορικά με το δίλημμα των εκλογών ο πρόεδρος της ΛΑΕ ισχυρίστηκε ότι «το δίλημμα δεν είναι Τσίπρας ή Μειμαράκης. Την επόμενη θα είναι μαζί με κολαούζους ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Ό,τι απέμεινε από ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε νέα ΔΗΜΑΡ και Πασοκοποιείται».

Απηύθυνε μάλιστα μήνυμα στο εκλογικό σώμα να μην πιστεύει τις δημοσκοπήσεις και τόνισε ότι «από την Δευτέρα ξεκινάμε για να γίνουμε εξουσία από τον λαό, για τον λαό».

 

Μανώλης Γλέζος: ‘Η θα νικήσουμε ή θα πάμε 40 χρόνια πίσω

«Πιστοί στο προσκλητήριο των καιρών ήρθατε εδώ να δώσετε τη δική σας βούληση, να εκφράσετε τη δική σας θέληση. Ήρθατε εδώ για να πείτε το σημερινό «ΟΧΙ»» είπε ο Μανώλης Γλέζος στον σύντομο χαιρετισμό του.

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας τόνισε: «Ο ελληνικός λαός είπε «ΟΧΙ» στα 400 χρόνια σκλαβιάς. Είπε «ΟΧΙ» και ελευθερωθήκαμε στην κατοχή. Είπε «ΟΧΙ» στη χούντα. Και τώρα καλείται να πει «ΟΧΙ» στα μνημόνια, «ΟΧΙ» στην υποταγή της χώρας. Βλέπω το πάθος που σας συνέχει. Κατανοώ τη δική σας παρουσία ως αγρυπνούσες συνειδήσεις στο προσκλητήριο της ιστορίας. Και λέω ότι αν αρκεστούμε μόνο σ’ αυτή τη σύναξη, δεν έχουμε πετύχει τίποτα. Ας μου επιτραπεί να πω από τη μακρόχρονη αγωνιστική μου πορεία, ότι πρέπει να ανασκουμπωθείτε. Να βάλετε φτερά στα πόδια σας και να μην αφήσετε σπίτι για σπίτι, στη γειτονιά σας, στους φίλους σας, στους συγγενείς σας και να τους ξεσηκώσετε. Να τους πιάσετε από τους ώμους, να τους τινάξετε σύγκορμα και να τους πείτε: Εάν περιμένουνε από τους άλλους να σωθούν, χαθήκαμε όλοι. Δεν είναι λίγες οι μέρες.  Είναι πολλές. Γιατί ο χρόνος διαστέλλεται σε τούτες τις καθοριστικές για την πορεία του τόπου εκλογές. Ή θα νικήσουμε ή θα πάμε πίσω 40 χρόνια. Από μας εξαρτιέται να νικήσουμε. Βέβαιος ότι μπορούμε να ανατρέψουμε τα πάντα και να υλοποιήσουμε το «ΟΧΙ» απέναντι στην καινούργια προσπάθεια καθυπόταξης της χώρας, σας αφήνω γεια και καλώ να έρθουν επάνω οι υποψήφιοι συναγωνιστές.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν επίσης, ο Δημήτρης Στρατούλης, η Ραχήλ Μακρή, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννης και οι γονείς της Ζωής Κωνσταντοπούλου, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Λίνα Αλεξίου.

SHARE