ΖΩΗ: Εκλεκτός των Ευρωπαίων ο Α.Τσίπρας – Μας πρόδωσε!

 

 

Ολομέτωπη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου με συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Ο Α. Τσίπρας μετέτρεψε την κυβέρνηση στην πιο σκληρή μνημονιακή, είπε η πρόεδρος της Βουλής κατηγορώντας τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ότι έφερε ένα «τερατώδες» μνημόνιο και θέλει να εξαφανίσει πολιτικά όποιον προσπαθεί να δημιουργήσει ανάχωμα.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου έκανε αναφορά στα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας και όσους διαφοροποιήθηκαν από την επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι όσοι αρνήθηκαν να υποκύψουν στο πιο εκτρωματικό Μνημόνιο που υπογράφηκε παραμένουν πιστοί στο πρόγραμμα με το οποίο εξελέγησαν.

«Είναι η πρώτη φορά που η κυρία Μέρκελ και όλοι οι εκπρόσωποι των εκβιαστών-δανειστών εξέφρασαν την ικανοποίησή τους λέγοντας μάλιστα ότι ο κ. Τσίπρας δεν είναι μέρος του προβλήματος, είναι μέρος της λύσης» είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου υπαινισσόμενη ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι πλέον ο εκλεκτός των Ευρωπαίων.

Αναφερόμενη στον κ. Τσίπρα, είπε πως το έντιμο και το πολιτικό πρέπον απέναντι στο λαό, εφόσον είχε την πρόθεση να εφαρμόσει το μνημόνιο, ήταν να ζητήσει εντολή του λαού, πριν την ψήφιση αυτής της εξουσιοδότησης, τονίζοντας πως ήταν αδιανόητο να περάσει από τη βουλή αυτή η «εκτρωματική συνθήκη», τονίζοντας πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να κάνει εκλογές πριν από τη συμφωνία με τους δανειστές.

«Κάποιοι ανέλαβαν να εξουδετερώσουν όσους αντιδρούσαν στο τερατώδες μνημόνιο», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι τιμά όσους συναδέλφους της «τίμησαν» το «όχι» και δεν έχουν υποταχθεί.

«Κάποιοι άλλοι επέλεξαν τον δύσκολο δρόμο της πάλης και της αντίστασης», πρόσθεσε, τονίζοντας πως η Λαϊκή Ενότητα είναι μία προσπάθεια που έγινε από ανάγκη στα στενά περιθώρια που ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε.

Την ίδια ώρα, αναφερόμενη στις εκλογές, η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε πως   προετοιμάστηκαν σε συνεργασία με τους δανειστές και συμμετείχε εκτός από τον κ. Τσίπρα και ο κ. Παυλόπουλος, τονίζοντας ότι παράλειψαν να ενημερώσουν την ίδια, ως πρόεδρο της Βουλής, κάτι που -όπως τόνισε- έπρεπε να κάνουν, αφού προβλεπόταν συνταγματικά και θεσμικά.

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε πως δεν προτίθεται να δημιουργήσει δικό της πολιτικό φορέα, προσθέτοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα έχει διαλυθεί με ευθύνη του πρόεδρου του.

«Η Λαϊκή Ενότητα είναι το πρόπλασμα μίας νέας διαδικασίας σχηματισμού ενός νέου μετώπου», είπε στη συνέχεια, σημειώνοντας πως δεν θέλει να  θέσει τον εαυτό της επικεφαλής.

Παράλληλα, η κυρία Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για καταγεγραμμένο έγκλημα «εκείνων που θέλουν να στραγγαλίσουν τον ελληνικό λαό», οι οποίοι «ζήτησαν από τους Έλληνες να υποκύψουν σε μαι συνθήκη αποικιοποίησης».

«Οι εταίροι προσέλαβαν τον ρόλο του εκβιαστή. Το ερώτημα είναι αν μπορεί η ευρωζώνη να παραβιάζει τους κανόνες της ΕΕ. Μας είπαν ότι το κοινοβούλιο πρέπει να υπογράψει ό,τι σας δίνουμε χωρίς να διαβάσουν οι βουλευτές το μνημόνιο», τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, υποστηρίζοντας πως το δίλημμα που τίθεται πλέον είναι ευρώ ή δημοκρατία.

«Εγώ απαντώ δημοκρατία. Δημοκρατία απαντώ και στο δίλημμα δραχμή ή δημοκρατία», είπε.

Αναφερόμενη ξανά στο νέο μνημόνιο, σημείωσε ότι αποτελεί καταδίκη των πέντε νέων γενεών.
«Ψευδώς λέει ο Τσίπρας ότι δήθεν είχε συμφωνηθεί κάποια λύση για το χρέος», είπε στη συνέχεια.

Ερωτηθείσα σχετικά με τι ρίσκο έχει η σύγκρουση με τους δανειστές, ανέφερε πως αρχικά πρέπει να αντισταθούμε και τόνισε: «Έπρεπε να είχαν ετοιμαστεί πρώτα, να υπήρχαν εναλλακτικές για να μην βρεθεί η κυβέρνηση σε αυτό το δίλημμα. Πρέπει εκείνοι που είναι υπεύθυνοι, μεταξύ των οποίων και ο κ. Στουρνάρας, να δώσουν εξηγήσεις».

SHARE