Ευ. Τσακαλώτος: “Είμαστε… θύματα της επιτυχίας μας”! – Τρέχει η ανακεφαλαιοποίηση

tsakalotos eurogroupΕίμαστε…θύματα της επιτυχίας μας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, καθώς όπως τόνισε η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τρέχει με ρυθμούς ταχύτερους από ότι αναμενόταν. 

Είχαμε καλή συζήτηση, υπάρχει κάποια καθυστέρηση αλλά οι περισσότεροι ήταν ευχαριστημένοι που έγινε τόσο πολύ δουλειά και τόσο οργανωμένα σε τόσο σύντομο διάστημα, δήλωσε.

Όπως είπε ο χρόνος στην Ελλάδα γίνεται όλο και λιγότερος καθώς τα πράγματα βελτιώνονται και έρχονται μπροστά θέματα.  «Είμαστε λίγο πιεσμένοι» προσέθεσε «γιατί η ανακεφαλαιοποίηση πηγαίνει γρηγορότερα απ’ όσο περιμέναμε και υπό αυτή την έννοια είμαστε θύματα της επιτυχίας μας, καθώς οι τράπεζες πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν νωρίτερα και έτσι κάποια θέματα που θα κλείναμε αργότερα θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε τώρα».

Συμπλήρωσε πως «έχουμε μια εβδομάδα ώστε θα κλείσουμε τα θέματα που έμειναν από την πρώτη ομάδα προαπαιτουμένων και να συζητήσουμε ορισμένα πράγματα για το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το τρίγωνο που αποτελούν ανακεφαλαιοποίηση-διακυβέρνηση τραπεζών και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια».

Εχω την προσδοκία ότι θα έχουμε καλά νέα έως την ερχόμενη Δευτέρα κατέληξε.

SHARE