Ευ. Μεϊμαράκης: Ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση για τον τόπο – Αρχιτέκτονας του μνημονίου ο Τσίπρας

meimarakis1Την ανάγκη να υπάρξει συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων που υπερασπίζονται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας την επομένη των εκλογών, τόνισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα news247.gr, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως αν η ΝΔ είναι το πρώτο κόμμα θα λάβει την εντολή και θα επιδιώξει τον σχηματισμό κυβέρνησης με τον ίδιο πρωθυπουργό.

«Μπορούμε να συνεργαστούμε με τις πολιτικές δυνάμεις που υπερασπίζονται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας, στη βάση προγραμματικών κατευθύνσεων και στόχων στα οποία θα συμφωνήσουμε» δήλωσε, υποστηρίζοντας πως ο τόπος έχει ανάγκη την πολιτική σταθερότητα και μια κυβέρνηση μακράς θητείας που θα μπορέσει να πάρει τις αναγκαίες αποφάσεις για να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

«Εμείς πιστεύουμε στην αναγκαιότητα των κυβερνήσεων συνεργασίας, γιατί μόνο έτσι μπορούν να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα. Πολύ περισσότερο σήμερα, με τα δεδομένα που δημιούργησε η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο τόπος έχει ανάγκη την πολιτική σταθερότητα. Χρειάζεται μια κυβέρνηση μακράς θητείας, που θα μπορέσει να πάρει τις αναγκαίες αποφάσεις, για να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Ασφαλώς, μπορούμε να συνεργαστούμε με τις πολιτικές δυνάμεις που υπερασπίζονται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας, στη βάση προγραμματικών κατευθύνσεων και στόχων στα οποία θα συμφωνήσουμε» επανέλαβε ο κ. Μεϊμαράκης, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «

Ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που διαπραγματεύτηκε, έφερε και ψήφισε το Μνημόνιο. Είναι ο αρχιτέκτονας του πιο επώδυνου Μνημονίου» ανέφερε. Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη, η επόμενη κυβέρνηση θα έχει δύσκολο έργο, για αυτό και έκανε λόγο για «μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση», η οποία «με την απαιτούμενη εθνική συναίνεση θα στέλνει προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα της εθνικής ενότητας και ομοψυχίας», επισημαίνοντας ότι «από τα κόμματα που θα συνεργαστούν εξαρτάται η βιωσιμότητά της».

SHARE