Ευ.Μειμαράκης: Πρώτο κόμμα η ΝΔ – Συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ – Συζητά και τη θέση του Πρωθυπουργού

 

Μεϊμαράκης: Αυτός είμαι… Αν με θέλετε - ΒΙΝΤΕΟ Εάν η ΝΔ αναδειχθεί πρώτο κόμμα στις εκλογές, θα επιδιώξει καταρχήν συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αυτός υπέγραψε τη συμφωνία, είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευ. Μεϊμαράκης, σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στο Star και στην εκπομπή “στον ενικό” του Ν.Χατζηνικολάου.

Απαιτείται η ευρύτερη συνεργασία και των πολιτικών και των θεσμικών δυνάμεων, τόνισε  ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ εμφανίστηκε πρόθυμος να συζητήσει το θέμα του πρωθυπουργού, ακόμη και εάν η ΝΔ βγει πρώτο κόμμα.
Η χώρα θα κυβερνηθεί και δεν γίνεται να προχωρήσει μπροστά, όταν κάθε έξι μήνες διεξάγονται εκλογές.
Χρειαζόμαστε ένα εθνικό σχέδιο, διεμήνυσε ο κ. Μεϊμαράκης, για να εξηγήσει πως “όταν βρίσκεσαι σε κυβέρνηση συνεργασίας, οπωσδήποτε νερώνεις το πρόγραμμά σου”.
Όλοι έχουμε ευθύνες για την κρίση, αλλά δεν θα τους τσουβαλιάσουμε όλους, τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο Τσίπρας είπε ψέμματα στον λαό
Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στον ΣΥΡΙΖΑ και στον πρόεδρό του, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως είπε ψέμματα στον ελληνικό λαό.
Σχολιάζοντας το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, το χαρακτήρισε άχρηστο και διχαστικό.
Ο Βαρουφάκης παρέσυρε τον Τσίπρα, κατήγγειλε επίσης, για να επισημάνει πως η συμφωνία θα ήταν καλύτερη εάν είχε υπογραφεί νωρίτερα.
Στρεφόμενος στους δανειστές, δεν δίστασε να δηλώσει πως “εκείνοι χάιδεψαν τον Αλέξη Τσίπρα”.
Ο Τσίπρας έτυχε πολύ καλύτερης συμπεριφοράς από τους ξένους κατά τη διάρκεια του πρώτου τετραμήνου της θητείας του, πρόσθεσε, για να αντιπαραβάλλει, στη συνέχεια, πως οι δανειστές τράβηξαν το χαλί από την κυβέρνηση της ΝΔ.
Η ΕΕ δεν θέλει να μας αφανίσει, μας θέλει εντός του ευρώ, διεμήνυσε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ.
Βρέχει λεφτά και εμείς κρατάμε ομπρέλα, δεν δίστασε να καταγγείλει στη συνέχεια.

Η ΝΔ έχει κάνει την αυτοκριτική της
Η ΝΔ έχει δει τα λάθη της και έχει μάθει από αυτά, παραδέχθηκε σε άλλο σημείο της τηλεοπτικής του συνέντευξης ο πρόεδρος του κόμματος.
Η ΝΔ έχει κάνει την αυτοκριτική της, έχει διδαχθεί από τα λάθη της και πιστεύω πως δεν θα τα κάνει ξανά, συμπλήρωσε ο ίδιος.
Εστιάζοντας στα του… οίκου του ο πρόεδρος της ΝΔ διεμήνυσε πως “δεν κρύφτηκε ποτέ του και δεν το έπαιξε ποτέ κάτι άλλο από αυτό που είναι…”.
Δεν το έπαιξα ποτέ κυριλέ, συμπλήρωσε, για να παραδεχθεί ότι ο ίδιος ήταν παρορμητικός και ότι πολλές φορές το παρατραβάει.
Οι πολίτες μας ψηφίζουν για να λύσουμε τα προβλήματά τους, οι φραστικές αντιπαραθέσεις δεν βοηθούν, ανέφερε.

Η κατάσταση της χώρας είναι δύσκολη, δεν δίνω υποσχέσεις
Είναι δύσκολη η κατάσταση της χώρας και για τον λόγο αυτό δεν θα δώσω υποσχέσεις, εξήγησε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ωστόσο κατέστησε σαφές πως δεν προτίθεται να χάσει την αισιοδοξία του.
Παρουσιάζοντας το σχέδιο της ΝΔ για την επόμενη μέρα, εάν αναδειχθεί πρώτο κόμμα στις εκλογές, ο κ. Μεϊμαράκης γνωστοποίησε πως θα συγκροτηθεί μία εθνική ομάδα για την κατάρτιση ενός σχεδίου, ενός εθνικού σχεδίου.
Πρέπει να αρχίσουν άμεσα οι ιδιωτικοποιήσεις, να πάρουν μπρος όλα τα έργα που πάγωσαν το τελευταίο διάστημα, πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στο μείζον θέμα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ο κ. Μεϊμαράκης κατέστησε σαφές πως το μνημόνιο δεν προβλέπει κούρεμα, αλλά αναδιάρθρωση του χρέους.

 

 

SHARE