Ευ.Μειμαράκης – Ηράκλειο: Αυτά είναι τα ψέματα του Α.Τσίπρα

 

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ Ευ.Μειμαράκης ανεβάζει τους τόνους καταλογίζοντας στον Α.Τσίπρα   αναξιοπιστία και παραπλάνηση των ψηφοφόρων και   αναποτελεσματικότητα. Κάλεσε από το Ηράκλειο χθες το βράδι  τους ψηφοφόρους να αναλογιστούν γιατί ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου και γιατί πρέπει να αλλάξουν την ψήφο τους στις 20 Σεπτεμβρίου.

Ζήτησε επίσης σχυρή εντολή για κυβέρνηση με κορμό τη Ν.Δ. και με Ηρακλειώτη Π[ρωθυπουργό.

“Σήμερα, όμως, που πάνε στις κάλπες οι πολίτες, πρέπει να συγκρίνουν τις υποσχέσεις του Τσίπρα, για τις οποίες τον ψήφισαν, με τα αποτελέσματα και τα πεπραγμένα επτά μηνών διακυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου, για να μην τον ξεχνάμε κι αυτόν” ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Θύμισε μία σειρά υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα που είχε δώσει στο Ηράκλειο:

“Εδώ υποσχόταν κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και  αφορολόγητο 12.000 ευρώ. Υποσχόταν επαναφορά της 13ης σύνταξης. Και όχι μόνο δεν έφερε τη 13η σύνταξη, έκοψε τώρα 2% τις κύριες συντάξεις και 6% τις επικουρικές. Υποσχόταν τη δημιουργία τράπεζας ειδικού σκοπού, για μικροεπαγγελματίες και αγρότες. Υποσχόταν πλήρη εφαρμογή του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Το αποτέλεσμα το ζούμε. Το αποτέλεσμα το ξέρουμε αυτή τη στιγμή. Ποιο είναι; Το αφορολόγητο δεν αυξήθηκε.Ο ΕΝΦΙΑ δεν καταργήθηκε.
Η 13η σύνταξη δε δόθηκε. Η τράπεζα ειδικού σκοπού για τους αγρότες δε δημιουργήθηκε”.

Ειδική αναφορά έκανε στην απόφαση του πρώην πρωθυπουργού για το δημοψήφισμα και τις συνέπειες που είχε: “Έκλεισαν για αρκετό καιρό οι Τράπεζες. Έβαλαν capital controls. Ταλαιπώρησαν τον κόσμο. Χρέωσαν τους Έλληνες δεκάδες δισεκατομμύρια. Τους ρωτούμε και περιμένουμε μια απάντηση: Πόσο θα στοιχίσει τελικά η κατάρρευση των τραπεζών στους φορολογουμένους; Πόσες επιχειρήσεις οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο;

Ο κ. Τσίπρας ήξερε ή δεν ήξερε τι θα γίνει όταν αποφάσιζε το δημοψήφισμα;
Εάν ήξερε, γιατί τόλμησε τέτοια καταστροφή, γνωρίζοντας ότι θα υπάρξουν τα capital controls;” Κλείνοντας αναρωτήθηκε:  “Είναι τόσο άσχετος; Γιατί αν είναι άσχετος, είναι και επικίνδυνος, και δεν πρέπει να παραμείνει Πρωθυπουργός μετά τις 20 Σεπτέμβρη”.

SHARE