Ευ. Βενιζέλος: «Να προστατέψουμε την εθνική βιομηχανική υποδομή»

«Θέλει μεγάλη και συστηματική προσπάθεια για να προστατέψουμε την εθνική βιομηχανική υποδομή. Εν προκειμένω, την εθνική ναυπηγική υποδομή. Χρειάζεται συστηματική προσπάθεια για να φτάσουμε σε έναν ενιαίο ναυπηγικό φορέα».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση που είχε στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος, με αντιπροσωπεία εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, σε μια μεγάλη ναυπηγική βιομηχανία, που, όπως είπε, «βρίσκεται για μια ακόμα φορά σε κρίση».
Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «το νέο Εθνικό Παραγωγικό Μοντέλο μπορούμε να το πετύχουμε, γιατί τώρα μπορούμε να ρίξουμε χρήμα στην αγορά, τώρα που η χώρα γίνεται ξανά αξιόπιστη, οι τράπεζες λειτουργούν» και που «μπορούν να μας εμπιστευθούν επενδυτές και Έλληνες και ξένοι».
«Βεβαίως, στο ενδιάμεσο αυτό διάστημα, πρέπει να προστατέψουμε τους εργαζόμενους» τόνισε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας πως ο εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα είναι αυτός που υφίσταται τις πιο μεγάλες θυσίες και έχει την πιο μεγάλη ανασφάλεια.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι καταβάλλεται προσπάθεια αυτές τις μέρες να λυθεί προσωρινά το πρόβλημα των αμοιβών, που οφείλονται στους εργαζόμενους του Σκαραμαγκά, κάνοντας λόγο για προβλήματα που «υπάρχουν, δυστυχώς, σε πάρα πολλές επιχειρήσεις».
SHARE