Π Μπουσμπουρέλης: Ευρώπη -το σίγουρο σορτ

Η Ευρώπη έχει αργήσει πολύ να λύσει τα προβλήματά της. Την ώρα που η Ισπανία αιμορραγεί από τις τράπεζες μέχρι τα κρατικά της ομόλογα και βρίσκεται ένα βήμα πριν τον Μηχανισμό Στήριξης, Μπαρόζο και Γερμανοί διαφωνούν ακόμα και τώρα για τον τρόπο που θα επανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες. Αν δηλαδή τα κεφάλαια θα πάνε απευθείας σε αυτές ή όχι. Το δεύτερο μέρος της κρίσης χρέους που επιβεβαιώνει τις προβλέψεις ακουμπά την μεγαλύτερη περιφερειακή οικονομία και ανοίγει στους γύπες την όρεξη για ένα ακόμα χτύπημα.

Η εικόνα προσφέρεται για όσους θέλουν να παίξουν το volatility των αγορών, καθώς η τεχνική ανάλυση της UBS βλέπει για τον S&P πιθανές και τις 1250 μονάδες αλλά και τις 2100 για τον Eurostoxx. To κύριο trade ήταν αυτό που εμμέσως πλην σαφώς πρότεινε η Credit Suisse πριν από 1,5 μήνα, δηλαδή το σορτ στον ισπανικό δείκτη. Ο DAX διαθέτει κρίσιμο επίπεδο στο ύψος των 6220 μονάδων με επόμενο σημείο αντίστασης μέχρι τις 6080 μονάδες.

Την ίδια ώρα το ευρώ στο 1,24 συγκεντρώνει πλήθος στοιχημάτων με στόχο το 1,20 και αν η κατάσταση συνεχιστεί δεν αποκλείεται να το δούμε στο 1,22 σε πρώτη φάση. Οι ευρωπαϊκές αγορές με αυτά τα μυαλά που κυβερνούν, την αργοπορία στρατηγικών λύσεων-καμία απόφαση δεν λήφθηκε από τον προηγούμενο Μάρτιο- παρά το πλήθος προβλημάτων και την προβληματική εικόνα της ύφεσης  είναι ιδανικές για σορτάρισμα.

Το ερώτημα είναι ποιοι θα φύγουν πρώτοι από το ευρώ. Εμείς τα PIIGS ή ο “νομοταγής” πυρήνας; Γιατί πράγματι θα είναι πολύ δύσκολο να μπορέσει όλο αυτό το χάος να αντιμετωπιστεί χωρίς αναπτυξιακές κατευθύνσεις και αύξηση της προσφοράς χρήματος ,την ώρα που ο αγγλοσαξονικός παράγοντας το φωνάζει επί μήνες.

Πηγή:www.capital.gr

SHARE