Ευρωπαικό Κοινοβούλιο: Έκκληση για ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Ελλάδα

Έκκληση των ευρωβουλευτών για άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Έκκληση για άμεση ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος απηύθυνε η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών, στη διάρκεια συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σήμερα το απόγευμα, σημειώνοντας τις αρνητικές συνέπειες που προκαλεί η παρατεταμένη αβεβαιότητα στην ελληνική οικονομία και στην Ευρωζώνη.

Πολλοί ευρωβουλευτές, εν τω μεταξύ, αναφέρθηκαν για ακόμη μία φορά στην απουσία του Γερούν Ντάισελμπλουμ από τη συζήτηση και καταδίκασαν τις προσβλητικές δηλώσεις του στον Τύπο.

 

Η ΕΥΑ ΚΑΙΛΗ

Blame game” για να αποφύγει τις αποτυχημένες της εκτιμήσεις και ευθύνες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αποτέλεσμα εικόνας για ευα καιλη

Απευθυνόμενη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στη συζήτηση για το Ελληνικό πρόγραμμα στο Ευρωκοινοβούλιο, η ευρωβουλευτής  Εύα Καϊλή ρώτησε τον Επίτροπο, γιατί καλύπτει ακόμη την κυβέρνηση Τσίπρα και την αποτυχία του προγράμματος λιτότητας, παρά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ!

Επίσης επισήμανε την αποτυχία των εκτιμήσεων της  Επιτροπής, που πανηγυρίζει κάθε νέα ημερομηνία για το κλείσιμο της αξιολόγησης, χωρίς παρόλα αυτά να αναλαμβάνει ευθύνες για το νέο Αιώνιο Μνημόνιο που μαζί με τους Θεσμούς, ζητούν και πάλι από τους Έλληνες για το 2018.

Κλείνοντας, ρώτησε αν σκοπεύει η Επιτροπή να αναλάβει πρωτοβουλίες και ευθύνες, ή απλά θα συνεχίσει, να μεταθέτει όλο το βάρος των καθυστερήσεων στο ΔΝΤ και το Συμβούλιο.

 

 

SHARE