Ευρωπαικές αγορές: Κλίμα “αργίας” με την προσοχή σε Μέση Ανατολή και Λονδίνο

Αποτέλεσμα εικόνας για ευρωπαικες αγορες

Υποτονικό το κλίμα στα χρηματιστήρια  με τις αγορές σε Γερμανία, Ελβετία, Δανία, Αυστρία αλλά και στην Ελλάδα  να παραμένουν κλειστές λόγω αργίας.

Το ενδιαφέρον, στις βρετανικές εκλογές της Πέμπτης στον απόηχο του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Λονδίνο και φυσικά στις συνέπειες από την απόφαση των χωρών Σαουδικής Αραβίας, ΗΑΕ, Αιγύπτου και Μπαχρέιν να διακόψουν τις διπλωματικές σχέσεις με το Κατάρ, επικαλούμενες “υπόθαλψη” της τρομοκρατίας.

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, η κυβέρνηση της Υεμένης ανακοίνωσε και αυτή  τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεών της με το Κατάρ, κατηγορώντας το ότι έχει σχέση με τους φιλοϊρανούς αντάρτες Χούτι και ότι στηρίζει τζιχαντιστικές οργανώσεις.
Σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση προσυπογράφει την απόφαση του αραβικού συνασπισμού να αποκλείσουν το Κατάρ από τη συμμαχία τους.

Στο άνοιγμα των αγορών, στο  Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,01% στις 7.544 μονάδες και  ο CAC 40 στο Παρίσι υποχωρεί 0,36% στις 5.324 μονάδες.  Στις 392 μονάδες διαπραγματεύεται ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600.

SHARE