Ερώτηση από τον Α. Λοβέρδο στη Βουλή για τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στη ΣΕΚΑΠ

ÁÍÄÑÅÁÓ ËÏÂÅÑÄÏÓ ÕÐ. ÕÃÅÉÁÓ /ÖÙÔÏ ÂÁÓ. ÆÇÓÏÐÏÕËÏÓ

«Να ενημερώσει τη Βουλή αν υπήρχε δίκη σε εξέλιξη για την υπόθεση των προστίμων από λαθρεμπορία που είχαν επιβληθεί στη ΣΕΚΑΠ, ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατέθεσε και ψήφισε την τροπολογία-Σαββίδη», καλεί τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος με ερώτηση που κατέθεσε νωρίτερα σήμερα.

Ο κ. Λοβέρδος επικαλείται δημοσιεύματα από τα οποία προκύπτει πως ο κ. Ι. Σαββίδης ή η εταιρεία του, με την οποία αγόρασε την ΣΕΚΑΠ, προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, ενδεχομένως στη διοικητική δικαιοσύνη, για την αποφυγή των προστίμων από λαθρεμπόριο που είχαν επιβληθεί στην ιδιωτικοποιηθείσα αυτή εταιρεία, «και ενώ η δίκη αυτή είχε διεξαχθεί, ή σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα και ενώ είχε εκδοθεί και η πρωτόδικη απόφαση και είχε ασκηθεί ή θα ασκούνταν έφεση, μεσολάβησε η χαριστική-φωτογραφική τροπολογία και η ψήφισή της από την πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».
«Αν τα δημοσιεύματα αυτά ευσταθούν, με την οποιοδήποτε εκδοχή τους, τότε η ανωτέρω τροπολογία συνιστά παρέμβαση της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας στη δικαστική, αφού επί επίδικου θέματος παρεμβαίνει τελικά ο νομοθέτης υπέρ συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων», αναφέρει ο κ. Λοβέρδος και προσθέτει πως «αν έτσι έχουν τα πράγματα, τότε το συγκεκριμένο σκάνδαλο Σαββίδη-ΣΕΚΑΠ παίρνει ακόμη βαρύτερη μορφή και διάσταση και τίθενται νέα ζητήματα κυβερνητικών ευθυνών».

SHARE