ΕΡΤ: Απαντά στις αιχμές Μεϊμαράκη – “Υπηρετούμε απαρέγκλιτα τον θεσμικό μας ρόλο”

Τη δική της απάντηση στις αιχμές του προέδρου της ΝΔ, Ευάγγελου Μεϊμαράκη δίνει η διοίκηση της ΕΡΤ.

Σε ανακοίνωσή της επισήμανε ότι η ΕΡΤ ανταποκρίθηκε με συνέπεια, υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμό, υπηρετώντας τις δημοκρατικές αρχές και τους κανόνες δεοντολογίας στις εξαιρετικά αυξημένες απαιτήσεις για αντικειμενική και ισότιμη προβολή των θέσεων των κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο.

Τόνισε ότι «δεν προβαίνει σε προληπτική λογοκρισία των καλεσμένων στις ενημερωτικές εκπομπές της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμμερίζεται τις εκφραζόμενες από αυτούς απόψεις» και προσθέτει: «Σε κάθε περίπτωση, η ΕΡΤ υπηρετεί απαρέγκλιτα το θεσμικό της ρόλο».

Η διοίκηση της ΕΡΤ ευχαρίστησε, επίσης, όλους όσοι εργάστηκαν για την επιτυχή διεξαγωγή των ντιμπέιτ και ειδικότερα τους δημοσιογράφους των τηλεοπτικών σταθμών που συμμετείχαν σε αυτά.

Μετά το τέλος του χτεσινού ντιμπέιτ ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης άφησε αιχμές για τη συμπεριφορά της διοίκησης της ΕΡΤ. «Τα είδατε, δεν τα είδατε» είπε, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους εξερχόμενος του ραδιομεγάρου μετά το ντιμπέιτ.

Αναφέρθηκε στο ζήτημα με το τηλεοπτικό πλάνο, στο οποίο ο κ. Τσίπρας φαινόταν ψηλότερος, λέγοντας μάλιστα ότι το έθεσε και στο διάλειμμα.

Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι δεν ήταν δυσαρεστημένος μόνο για την ανισότητα που προέκυψε από την επιλογή του σκηνοθέτη να «ψηλώσει» τον κ. Τσίπρα. Τον ενόχλησε, όπως είπε, η όλη συμπεριφορά της ΕΡΤ από το πρωί, αλλά απέφυγε να επεκταθεί. «Ό,τι και να κάνουν, η ΝΔ θα πάει μπροστά» ξεκαθάρισε.

SHARE