Επιχειρηματίας “ακούμπησε” 500.000 στον εισαγγελέα για να γλυτώσει τη φυλακή

Το ποσό των 500.000 ευρώ κατέβαλε στην Εισαγγελία επιχειρηματίας, το όνομα του οποίου συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ,  ποσό που του καταλογίζεται  ως φόρος από φερόμενα αδήλωτα εισοδήματα στον τραπεζικό λογαριασμό του στην Ελβετία.

Η κίνηση του επιχειρηματία είχε σαν στόχο να αποφευχθεί η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του, καθώς σύμφωνα με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου, αν επιστρέψει τα χρήματα δεν διώκεται.

Δύο μέρες μετά την κατάθεση του  Φαλτσιανι  στο Παρίσι,  ο επιχειρηματίας προσήλθε στην εισαγγελία και ζήτησε να εξοφλήσει ολόκληρο το ποσό.

Ο επιχειρηματίας φέρεται και ως ένα από τα πρόσωπα που ενδεχομένως «εξυπηρετήθηκαν» από ερευνώμενη εγκληματική οργάνωση με στόχο τη φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η συγκεκριμένη δικογραφία σχηματίστηκε τον περασμένο Αύγουστο όταν ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος διαβίβασε σχετικές καταγγελίες στην εισαγγελία.

Οι εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση είχαν καλέσει το συγκεκριμένο πρόσωπο προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για το αδίκημα της φοροδιαφυγής.

 

SHARE