Επιστήμονες ανακάλυψαν νέο είδος ανθρώπου!

Ένα νέο συγγενικό είδος του ανθρώπου, που φέρεται να έθαβε τους νεκρούς του, συμπεριφορά που σύμφωνα με τους επιστήμονες έχει συνδεθεί μόνο με τους ανθρώπους, αποκαλύφθηκε στη Νότια Αφρική.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο Homo naledi φαίνεται πως είχε μικρό κρανίο, η ανατομία του οποίου δείχνει πως διέθετε επίσης μικρότερο εγκέφαλο από τον Homo Sapiens.

Επιπλέον, τα άνω και τα κάτω άκρα του παραπέμπουν στην ανθρώπινη φυσιολογία. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Τάτερσαλ, είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι είχει εξελιγμένες αναρριχητικές ικανότητες, όπως ο πίθηκος.

 

Σύμφωνα με το CNN, η ιστορία του Homo naledi, όπως ονομάστηκε ο νέος πρόγονός μας, άρχισε να ξετυλίγεται το 2013, όταν ένας ερασιτέχνης σπηλαιολόγος και πανεπιστημιακός γεωλόγος παρουσίασε στον Λι Μπέργκερ, καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Witwatersrand, στο Γιοχάνεσμπουργκ, τμήμα μίας απολιθωμένης γνάθου. Ο καθηγητής, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δεν συνειδητοποίησε αμέσως τη σπουδαιότητα του ευρήματος που μπορεί να αλλάξει ό,τι μέχρι σήμερα γνωρίζαμε σχετικά με την πρόοδο της ανθρώπινης εξέλιξης.

 

SHARE