Εξουδετερώθηκε εκρηκτικός μηχανισμός κοντά στην Αστυνομία στη Δάφνη

Λίγο πριν από τις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου, άγνωστος τηλεφώνησε στην Αμεση Δράση και προειδοποίησε για την ύπαρξη του εκρηκτικού μηχανισμού πίσω από το αστυνομικό τμήμα Δάφνης, δίνοντας περιθώριο 40 λεπτών.

Στο σημείο έσπευσε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και ο χώρος αποκλείστηκε. Μετά από έρευνες, βρέθηκε σε πάρκο πίσω από το αστυνομικό τμήμα Δάφνης τσαντάκι μέσης, το οποίο περιείχε τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Οι πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν τον μηχανισμό με δύο ελεγχόμενες εκρήξεις, αφού παρήλθε το χρονικό περιθώριο. Μέσα στο τσαντάκι μέσης βρέθηκε μία χειροβομβίδα, μηχανικός χρονοδιακόπτης, ηλεκτρικός πυροκροτητής, εννιάβολτη μπαταρία και εκρηκτική ύλη.

Αστυνομικοί σημειώνουν ότι στις 10 Μαρτίου 2010 σε αυτή την περιοχή είχε πέσει νεκρός, μετά από ένοπλη συμπλοκή, ο Λάμπρος Φούντας, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα. Επιπλέον, χειροβομβίδες- όχι σε εκρηκτικό μηχανισμό- έχουν χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις εναντίον αστυνομικών τμημάτων, από τον Επαναστατικό Αγώνα και τη Σέχτα Επαναστατών.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο άγνωστος που έκανε το προειδοποιητικό τηλεφώνημα είπε: «Σε σαράντα λεπτά θα εκραγεί εκρηκτικός μηχανισμός στο πάρκο που βρίσκεται πίσω από το Αστυνομικό Τμήμα της Δάφνης. Προσοχή. Δεν είναι φάρσα» και πριν κλείσει το τηλέφωνο πρόσθεσε: «Είναι για τον Λάμπρο».

SHARE