ΕΜΠΟΡΟΙ: Μαλώνουν τα βουβάλια Γερμανία-ΔΝΤ και την πληρώνουν τα βατράχια οι Έλληνες

Αποτέλεσμα εικόνας για ελληνικη συνομοσπονδια εμποριου

“Για άλλη μια φορά, μαλώνουν τα βουβάλια (Γερμανία-ΔΝΤ) και την πληρώνουν τα βατράχια (Έλληνες)», επισημαίνει σε σημερινές του δηλώσεις ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης κάνοντας λόγο για αμηχανία στην αγορά εξαιτίας του αδιεξόδου.

Άλλο ένα Eurogroup έφυγε, η συμφωνία δεν ήρθε, τα μέτρα όμως έμειναν, σχολιάζει.

Όπως παρατηρεί σε δήλωσή του όχι μόνο δεν υπήρξε ένα μίνιμουμ συνεννόησης μεταξύ των δανειστών για το χρέος, «αλλά προς απογοήτευση όλων μας, δεν έκλεισε ούτε η συμφωνία της 2ης αξιολόγησης, ούτε η εκταμίευση της δόσης».

Αποτέλεσμα εικόνας για κορκιδης«Η κυβέρνηση έχοντας νομοθετήσει 115 μέτρα από τα 140 προαπαιτούμενα των δανειστών, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, προσήλθε στη συνεδρίαση της 22ας Μαΐου με την προσδοκία επίτευξης πολιτικής συμφωνίας για το χρέος και συνολικής συμφωνίας για αξιολόγηση και δόση. Δυστυχώς όμως η συνεδρίαση κατέληξε σε αδιέξοδο και όλα τα θέματα, έμειναν ανοικτά για το επόμενο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, δηλαδή λίγο πριν τις τεράστιες δανειακές υποχρεώσεις του Ιουλίου, διατηρώντας την αγωνία και δημιουργώντας αμηχανία στην ελληνική αγορά» σημειώνει.

Επισημαίνει ότι οι υπουργοί δνε κατέληξαν πουθενά και στο ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και εκτιμά ότι δεν φαίνεται ότι μπορεί να βρεθεί συμβιβαστική πρόταση για συμφωνία που να ικανοποιεί όλες τις πλευρές πριν τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος στήριξης ή στην καλύτερη περίπτωση τον Σεπτέμβριο, μετά τις εκλογές στη Γερμανία.

Κατά τον κ. Κορκίδη ερωτηματικό εξακολουθεί να παραμένει εάν τελικά πεισθεί το ΔΝΤ να συμμετάσχει στο πρόγραμμά, καθώς έχει θέσει ως απαραίτητο όρο, τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

 

SHARE