Εμπορική: “Δοκιμάζεται η αντοχή μακροχρόνιων στηρίξεων” στο ΧΑ


«Η ισχυρή περιοχή στήριξης πέριξ των 520 μονάδων, αποτελεί ένα δυνητικό σημείο, από όπου μπορεί να σημειωθεί προσπάθεια αξιόλογης ανοδικής αντίδρασης» σχολιάζει σε τεχνική της ανάλυση για τον Γενικό Δείκτη του ΧΑ η Εμπορική Τράπεζα, σημειώνοντας πως «στην αντίθετη περίπτωση, που η αγορά προεξοφλήσει άμεσα τα χειρότερα δυνατά σενάρια και σημειωθεί επιτάχυνση της ισχύουσας πτωτικής τάσης, είναι δύσκολο να εντοπισθεί αξιόλογη στήριξη υψηλότερα των 450 μονάδων».

Μεταξύ άλλων, η Εμπορική αναφέρει:

«Το περασμένο πενθήμερο ο ΓΔ με αφετηρία τις 611μ (κλείσιμο της προηγούμενης Παρασκευής) κινήθηκε έντονα πτωτικά, διασπώντας την πρώτη αξιόλογη στήριξη των 560μ, με επιταχυνόμενη πτωτική ορμή και κατεύθυνση την επόμενη – και ιδιαίτερα σημαντική – περιοχή στήριξης πέριξ των 520μ. Η στήριξη αυτή είναι μακροχρόνια και προσδιορίζεται από τις «κορυφές» του ΧΑ το 1989 και το 1987. Η πρόσφατη χαμηλότερη τιμή σημειώθηκε στις 532μ (18/05), και προφανώς αποτελεί νέο χαμηλό έτους.

Την επόμενη εβδομάδα το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί αρχικά στην δυνατότητα ανοδικής αντίδρασης από την περιοχή των 520-530μ. Μια πρώτη θετική ένδειξη, θα αποτελέσει η υπέρβαση των πλησιέστερης (αλλά ασθενούς) αντίστασης των 555μ. Οι επόμενες στις 578μ (ασθενής) και 615μ (ενδεχομένως η μέγιστη δυνατή τιμή για το επόμενο 15ήμερο αν δεν συμβεί κάποια εξαιρετικά θετική έκπληξη).

Τα προαναφερόμενα αφορούν την βραχυχρόνια τεχνική εικόνα καθώς για να υπάρξει ουσιαστική διαφοροποίηση σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, πρέπει να ξεπερασθούν (τουλάχιστον) οι 650μ, που αποτελούν κομβική αντίσταση.

Σε ενδεχόμενη υποχώρηση χαμηλότερα των 520μ, η πλησιέστερη στήριξη που μπορεί να εντοπισθεί βρίσκεται στις 488-480μ και η επόμενη στις 445 μονάδες».

SHARE