ΕΚΛΟΓΕΣ 2015: Συνέντευξη Β. Μεϊμαράκη στο Euronews – Ομιλία Α. Τσίπρα στην Πάτρα

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε μιλώντας στο Euronews ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, καταλογίζοντας του ότι «είπε ψέματα, υποσχέθηκε ανάπτυξη και έφερε ύφεση, έδιωξε επενδύσεις και έδωσε ψεύτικες επενδύσεις».

Μεϊμαράκης: Η συμφωνία που υπογράφηκε είναι του Τσίπρα

Ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι «η συμφωνία είναι του Τσίπρα» και ότι η ΝΔ ψήφισε την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και πρόσθεσε ότι εφόσον η επόμενη κυβέρνηση εφαρμόσει τις βασικές δεσμεύσεις της συμφωνίας όσον αφορά διαρθρωτικές αλλαγές και αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη τότε θα είναι σε θέση να ζητήσει την επανεξέταση των υφεσιακών προβλέψεων.

Ευθύνες στην κυβέρνηση Τσίπρα επέρριψε και για το μεταναστευτικό και υποστήριξε ότι «η υπηρεσιακή κυβέρνηση έχει κάνει πολλά περισσότερα μέσα σε επτά μέρες από ό,τι έκανε ο κ. Τσίπρας σε επτά μήνες. Θεωρώ ότι η πορεία που έχει χαράξει για το μεταναστευτικό αυτή η κυβέρνηση με τη βοήθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας που θέλει τη Σύνοδο Κορυφής για να συζητηθεί θα μας δώσει τη λύση που απαιτείται.»

«Ψήφο εμπιστοσύνης στο ΣΥΡΙΖΑ» ζητά ο Α. Τσίπρας 

Κάλεσμα προς τους πολίτες «να πάνε την Κυριακή στις κάλπες, να μην σπαταλήσουν την ψήφο τους και να δώσουν όχι δεύτερη, αλλά πρώτη ευκαιρία στην Αριστερά ν’ αλλάξει την Ελλάδα», απηύθυνε απόψε από την Πάτρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου.

Μάλιστα, όπως τόνισε, «δε ζητάμε δεύτερη ευκαιρία γιατί δε μας άφησαν να αξιοποιήσουμε τη πρώτη και για αυτό ζητάμε εντολή συνέχειας της μεγάλης προσπάθειας, που ξεκινήσαμε μαζί το περασμένο Γενάρη».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε σε αυτό το σημείο ότι «η αναμέτρηση της 20ής Σεπτέμβρη είναι το δεύτερο μεγάλο δημοψήφισμα για το αύριο του λαού και του τόπου μας».

Στην συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος προς τους νέους, τους κάλεσε «να μπουν ξανά μπροστά στον αγώνα για την ελπίδα να ζήσουν, να δουλέψουν και να ονειρευτούν στον τόπο μας» και πρόσθεσε: «Να πάνε στην κάλπη, να ενωθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, να μπούνε μπροστά, για να πάει ο τόπος μας μπροστά, για να σταματήσει η διαρροή επιστημόνων στο εξωτερικό για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε να μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια και να προκόψουν στη πατρίδα μας, διότι μόνο με τη νέα γενιά μπροστά, μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την διάρκεια της ομιλίας του ζήτησε «όχι μόνον την πρωτιά, αλλά και καθαρή και μεγάλη διαφορά από τη ΝΔ», ώστε όπως υπογράμμισε, «να υπάρχει ξεκάθαρη εντολή διακυβέρνησης και αλλαγής».

SHARE