Εισαγγελέας στην ΑΤΕ Ασφαλιστική

Στο «μικροσκόπιο» του οικονομικού εισαγγελέα μπαίνουν οι καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες έχει γίνει εικονική καταγγελία ομαδικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων αποχωρούντων υπαλλήλων της ΑΤΕ Ασφαλιστικής, προκειμένου να εισπράξουν ολόκληρο το ποσό των συμβολαίων τους.

Κατόπιν εντολής του οικονομικού εισαγγελέα, Σπ. Μουζακίτη, διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, που θα διενεργηθεί από τη Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης, με σκοπό να διερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της φοροδιαφυγής, της απιστίας και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. Αφορμή για την έρευνα αποτελούν, ειδικότερα, οι καταγγελίες που έγιναν στο ΣΔΟΕ ότι εργαζόμενοι που αποχώρησαν από την ΑΤΕ Ασφαλιστική Α.Ε. ασκούσαν φορτικές πιέσεις στη διοίκηση να προχωρήσει σε εικονικές καταγγελίες των συμβάσεών τους, προκειμένου να λάβουν όλο το ποσό που προέβλεπαν τα ασφαλιστήρια συμβόλαιά τους.

Ταυτόχρονα, υπήρξαν και άλλες καταγγελίες στο ΣΔΟΕ, σύμφωνα με τις οποίες το έλλειμμα που προκλήθηκε από τις αποχωρήσεις των εργαζομένων καλύφθηκε από την ΑΤΕ Ασφαλιστική, γεγονός που ζημίωσε την εταιρεία.

SHARE