Εθνική Τράπεζα: Συνεδριάζει το Δ.Σ. για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Συνεδριάζει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας με θέμα την πώληση της θυγατρικής της, Εθνικής Ασφαλιστικής, με βάση τη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη.

Με βάση τις αποφάσεις του ΔΣ θα ακολουθήσουν αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τον προτιμητέο αγοραστή προκειμένου σε λίγες ημέρες να γίνει η υπογραφή της συμφωνίας.

Με την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας ολοκληρώνεται μια διαδικασία που ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου, εισήλθε στη φάση της υποβολής δεσμευτικών προσφορών στις αρχές Απριλίου και καταλήγει μετά από γύρο διαπραγματεύσεων με τους δύο επικρατέστερους υποψήφιους.

Οι δύο ενδιαφερόμενοι που έφτασαν στην τελική ευθεία του διαγωνισμού για την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής, κλήθηκαν από τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να υποβάλουν βελτιωμένες προσφορές με αποτέλεσμα να ενισχυθεί ο σημαντικά το τελικό τίμημα, το οποίο υπερβαίνει τη λογιστική αξία της εταιρίας.

Το ελάχιστο ποσοστό μεταβίβασης είναι το 75% της θυγατρικής ασφαλιστικής, ενώ η λογιστική αξία στην οποία την έχει εγγράψει η Εθνική Τράπεζα στα βιβλία της κινείται στα 650 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Παρέμβαση ΗΠΑ να δοθεί η Εθνική Ασφαλιστική στο σχήμα Exin Group, του J. Calamos – Επιστολή του υπουργού Γ.Ρος σε ΕΤΕ, ΤτΕ

SHARE