ΕΕ: 11 δισ. ευρώ για τη δημιουργία 100.000 θέσεων εργασίας στην Ελλάδα

Με προϋπολογισμό 11 δισ. ευρώ, η Task Force εφαρμόζει στην Ελλάδα ένα πρόγραμμα για 180 projects, τα οποία αναμένεται να δημιουργήσουν περίπου 100.000 νέες θέσεις εργασίας, κυρίως στον κατασκευαστικό τομέα, όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο της Κομισιόν, που παρουσίασε ο Jose Manuel Barroso.

Μάλιστα, όπως προσθέτει το έγγραφο, υιοθετούνται νέες πρωτοβουλίες για τους νέους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μεταξύ αυτών είναι το νέο όχημα ρευστότητας των 500 εκατ. ευρώ, που υπεγράφη στις 23 Μαρτίου και αφορά την παροχή δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ελλάδας, με την εγγύηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Είναι σαφές ότι η ανεργία των νέων αποτελεί προτεραιότητα για την Ευρώπη, αφού τα ποσοστά της αγγίζουν ήδη το 51,2% στην Ελλάδα και το 51,1% στην Ισπανία.

Πέραν του ελληνικού προγράμματος, στην Ισπανία διατίθενται 135 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των κέντρων εργασίας, που βοηθούν τους νέους να βρουν δουλειά. Εξετάζεται η αύξηση των δαπανών αυτών κατά 1 δισ. ευρώ.

Στην Πορτογαλία εξετάζεται η αύξηση των μαθητειών, ενώ στην Ιταλία, η σχετική χρηματοδότηση εστιάζει κυρίως στις περιοχές του Νότου.

Συνολικά, στόχος της Κομισιόν είναι να φέρει στην αγορά εργασίας 500.000 νέους Ευρωπαίους.

SHARE