ΕΕ: Δεν ασκούνται πιέσεις για την εκκαθάριση ελληνικών τραπεζών

Στη διάψευση δημοιεύματος του Reuters ότι ασκούνται πιέσεις στην Ελλάδα για την εκκαθάριση τραπεζών προχώρησε την Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δια του εκπροσώπου της Αντουάν Κολομπανί.

Κληθείς να σχολιάσει σχετικό δημοσίευμα του Reuters σε σχέση με το μέλλον της Αγροτικής Τράπεζας, τόνισε ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για το μέλλον του πιστωτικού ιδρύματος και ως εκ τούτου δεν ασκείται καμία πίεση στις ελληνικές αρχές.

 

Ο κ. Κολομπανί  πρόσθεσε πάντως ότι εάν ζητηθεί από την Κομισιόν να εγκρίνει πρόσθετη κρατική βοήθεια για την τράπεζα θα χρειαστεί πρώτα να αξιολογήσει την κατάστασή της.

 

Εξάλλου, υπογράμμισε ότι μια οργανωμένη εκκαθάριση βρίσκεται πάντα υπό εξέταση σε περιπτώσεις που υπάρχουν αμφιβολίες για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα κάποιας τράπεζας.

 

Σε διάψευση του σχετικού δημοσιεύματος είχε προχωρήσει την Πέμπτη και το υπουργείο Οικονομικών.

 

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η ΑΤΕ εφαρμόζει ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, το οποίο έχει υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

«Όπως είναι γνωστό, επίσης, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα προικοδοτείται με 50 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση και αναδιάρθωσή του. Τα 25 δισ. εξ αυτών έχουν ήδη εκταμιευτεί και τα 18 δισ. έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.
SHARE