>ΕΒΕΑ: Μαύρος απολογισμός των ζημιών στις επιχειρήσεις

>

Μαύρος απολογισμός των ζημιών στις επιχειρήσεις

Αποζημιώσεις από το Υπουργείο Οικονομικών, για συνολικά 62 επιχειρήσεις, ζητάει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Σε επιστολή του, με αποδέκτη τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο κ. Μίχαλος καταγράφει και αριθμεί τις ζημιές που προκλήθηκαν στις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια των τελευταίων επεισοδίων.

Τα συνεργεία καταγραφής, διαπίστωσαν ζημιές σε τουλάχιστον 62 επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και εννέα τραπεζικά καταστήματα.

Οι ζημιές παρατηρούνται στις κτηριακές τους εγκαταστάσεις, ενώ σε ορισμένες επιχειρήσεις σημειώθηκαν και κλοπές εμπορευμάτων, το συνολικό κόστος των οποίων, κατά δήλωση των επιχειρηματιών, ξεπερνά τις 400.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ στην επιστολή του επισημαίνει ότι: «Ο επιχειρηματικός κόσμος καταδικάζει για ακόμα μια φορά, την οποιαδήποτε μορφή βίας και εκφράζει την έντονη αγανάκτησή του, για τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν και έπληξαν για πολλοστή φορά το ιστορικό εμπορικό κέντρο της Αθήνας. Η επιχειρηματική κοινότητα και ειδικά οι επιχειρήσεις που εδρεύουν στο κέντρο της Αθήνας, βάλλονται από παντού, από την οικονομική κρίση, από τη μειωμένη κατανάλωση, από τους μειωμένους τζίρους, από την ανυπαρξία αναπτυξιακών προσπαθειών και από τις ζημιές και φθορές που προκαλούνται σε κάθε διαδήλωση και πορεία.

Έχοντας υπόψη μας, την τραγική οικονομική κατάσταση που βιώνει όλη η αγορά και γνωρίζοντας τις υπάρχουσες νομοθετικές διατάξεις, ζητούμε την εφαρμογή των σχετικών νόμων για την αποζημίωση των πληγεισών επιχειρήσεων και πληγέντων επιχειρηματιών και την άμεση έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, βάσει του άρθρου 20 του Ν. 3775/21.7.2009, το οποίο προβλέπει την καταβολή αποζημιώσεων σε επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που υφίστανται ζημιές κατά τη διάρκεια επεισοδίων».

SHARE