Δ. Τζανακόπουλος: Ο Μοσκοβισί δεν έφερε καμία πρόταση – ΔΝΤ, Σόιμπλε να επιστρέψουν στον ρεαλισμό

Αναληθείς χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος τις πληροφορίες για πρόταση Μοσκοβισί στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ εξαπέλυσε επίθεση σε ΔΝΤ και Σόιμπλε, καλώντας και τις δύο πλευρές να επιστρέψουν στον ρεαλισμό.

Δεν έχει κανένα νόημα η συζήτηση για νέα μέτρα λιτότητας καθώς η ελληνική οικονομία έχει υπερκαλύψει του στόχους της είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Στόχος μας είναι η επίτευξη συμφωνίας χωρίς ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα λιτότητας είπε ο Δ. Τζανακόπουλος.

Ο επίτροπος Μοσκοβισί δεν έφερε κανένα νέο μέτρο λιτότητας στην ελληνική κυβέρνηση. Κλειδί για τη θετική εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις παραμένει η επιστροφή στον ρεαλισμό του ΔΝΤ και του Γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

Όσον αφορά την αυξημένη εκροή καταθέσεων το τελευταίο διάστημα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι πρόκειται για εποχικό φαινόμενο και δεν αποτελεί πηγή ανησυχίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε επίσης τα περί δαιπραγμάτευσης για μείωση αφορολόγητου με αντάλλαγμα μείωση ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ, τονίζοντας ότι οι δηλώσεις Παπανάτσιου δεν αφορούσαν τις τρέχουσες συζητήσεις με τους δανειστές.

SHARE