Δ. Τζανακόπουλος: Δεν θα αποδεχθούμε πρόταση χωρίς καθαρό διάδρομο για την οικονομία

Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε πρόταση που δεν θα δημιουργεί καθαρό διάδρομο στην ελληνική οικονομία, στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

«Συζητάμε για μια καθαρή λύση, η οποία θα δημιουργεί καθαρό διάδρομο στην ελληνική οικονομία. Eργαζόμαστε, ώστε να υπάρξει λύση στο Eurogroup, όλα τα άλλα σενάρια υποκρύπτουν πολιτική σκοπιμότητα» ανέφερα χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος και προσέθεσε: «Δεν υπάρχει θέμα δόσης. Αυτή τη στιγμή συζητάμε για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Από τη στιγμή που έχουμε υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, έχουμε την απαίτηση -και δικαιούμαστε- αυτή η συζήτηση να κλείσει τώρα» ξεκαθάρισε ο κ. Τζανακόπουλος. Συμπλήρωσε πως γίνονται τεχνικές και πολιτικές συζητήσεις και δεν βλέπει τον λόγο να υπάρχουν μεγάλες εντάσεις και εξάρσεις και τον φόβο να καταλήξει σε ναυάγιο η συζήτηση στο Eurogroup.

Υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η συζήτηση για το εάν το ΔΝΤ θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα ή θα αποχωρήσει, ενώ παρατήρησε ότι «δεν παίρνει ο κ. Σόϊμπλε μόνος του τις αποφάσεις, διότι αν συνέβαινε αυτό η Ελλάδα θα είχε βγει πέντε φορές μέχρι τώρα από την Ευρωζώνη».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών απάντησε ότι το ζήτημα του χρέους έχει εθνικό χαρακτήρα, αλλά η συζήτηση που γίνεται σε διεθνές επίπεδο «έχει ξεπεράσει αυτό που θα ονειρευόταν ή θα ήθελε η Νέα Δημοκρατία». Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση δήλωσε και σε ερώτηση αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προτίθεται να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς, απάντησε: «εφόσον το αποφασίσουμε, θα το ανακοινώσουμε».

SHARE