Δ. Παπαγγελόπουλος: Γνωρίζω ποια κυκλώματα παρεμποδίζουν τη Δικαιοσύνη – Εθνικό σχέδιο κατά της διαφθοράς

papaggelopoulos1Εθνικό σχέδιο δράσης κατά της διαφθοράς, με 47 στόχους και 123 δράσεις και παρεμβάσεις μέσα στην επόμενη τριετία, ώστε, όπως είπε χαρακτηριστικά, «να διαλύσουμε κάθε θύλακα διαφθοράς και διαπλοκής» εξήγγειλε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Νέο νομοθετικό πλαίσιο εντός διμήνου για το πολιτικό χρήμα και το «πόθεν έσχες» κρατικών λειτουργών, αναβάθμιση και ενίσχυση του ρόλου και των αρμοδιοτήτων των ελεγκτικών μηχανισμών κατά της διαφθοράς, καλύτερος συντονισμός τους, υιοθέτηση διεθνών ελεγκτικών προτύπων, ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου, πλήρης αναμόρφωση του συστήματος δημοσίων συμβάσεων, καθώς και νέο νομικό πλαίσιο για τη πάταξη του λαθρεμπορίου σε καύσιμα, καπνικά προϊόντα, αλκοόλ και πλήρη αναμόρφωση του συστήματος προμηθειών, είναι μεταξύ των μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

 

Παράλληλα τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει στα διαπλεκόμενα συμφέροντα, ενώ κατήγγειλε ότι γνωρίζει ποιοι κρύβονται πίσω από τα κυκλώματα που παρεμποδίζουν το έργο της Δικαιοσύνης.

SHARE