“Παραίτησαν” τον Δ. Καμμένο μετά τη θύελλα αντιδράσεων – Ρήγμα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το… καλημέρα

kammenos_dimitris_01

 

 

Δεν πρόλαβε να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και άρχισαν τα όργανα…

Την παραίτηση του Δημήτρη Καμμένου από τη θέση του υφυπουργού Υποδομών, ζήτησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος μέσω twitter, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η τοποθέτηση του στο κυβερνητικό σχήμα.

Στη θέση του θα τοποθετηθεί ο Παναγιώτης Σγουρίδης.

Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ Π. Καμμένο στον οποίο ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα με τα επίμαχα tweets του υφυπουργού Υποδομών Δημήτρη Καμμένου.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Καμμένο να διερευνήσει την γνησιότητα των tweets και αν αυτά είναι αυθεντικά, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι αυτό δεν μπορεί να συνάδει με τις αξίες και την ηθική της συγκυβέρνησης .

Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ζητήθηκε από τον κ. Καμμένο, στη περίπτωση που είναι γνήσια τα tweets, να δει και το ενδεχόμενο αντικατάστασής του υφυπουργού .

Η τοποθέτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένου προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και στο εξωτερικό, ενώ η τάση των ¨53″ στο εσωτερικό του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα ζήτησε την αποπομπή του.

Τη δυσαρέσκειά του για την υπουργοποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένου, εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

“Στηρίζω απολύτως την Κυβέρνηση Τσίπρα. Δεν είμαι όμως καθόλου ευτυχής με την υπουργοποίηση ενός προσώπου με ακραίες κ ρατσιστιστικές απόψεις”, ανέφερε μέσω Twitter o κ. Παπαδημούλης.

H κα Βασιλική Κατριβάνου, μέλος των 53 που θεωρούνται εσωκομματική αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή της στον πρωθυπουργό ζητάει την αποπομπή του.

 Η ΔΗΛΩΣΗ – ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ

Δημήτρης Καμμένος, όχι σε κυβέρνηση της Αριστεράς

Αισθάνομαι βαθιά ντροπή και λύπη που σε μια αριστερή κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, υπουργοποιείται ο Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος κάνει συστηματικά άθλια ομοφοβικά και αντισημιτικά σχόλια στο twitter του. Το περιεχόμενο και το ήθος τους ταιριάζουν μόνο σε ακροδεξιό, και προσβάλλουν βάναυσα όχι μόνο αυτούς στους οποίους στοχεύει, αλλά κάθε αξιοπρεπή άνθρωπο. Η αποπομπή του από την κυβέρνηση είναι αναγκαία και επείγουσα.

 

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση με τον διορισμό του Δ. Καμμένου νομιμοποιεί τον ρατσισμό

O διορισμός του βουλευτή  κ. Δημήτρη Καμμένου στην Κυβέρνηση αποδεικνύει ότι ο κ. Τσίπρας με τις επιλογές του παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο θεμελιώδεις αρχές και αξίες της Αριστεράς και της Δημοκρατίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης.

Υποστήριξε μάλιστα ότι η Κυβέρνηση, αντί να ξεμπερδέψει με το παλιό, νομιμοποιεί το ρατσισμό και τον αντισημιτισμό.

ΔΗΜΑΡ: Επιβάλλεται η αποπομπή του Δ. Καμμένου

«Προσβολή προς την κοινωνία» χαρακτήρισε την τοποθέτηση του Δημήτρη Καμμένου στη θέση υφυπουργού της νέας κυβέρνησης η Δημοκρατική Αριστερά, ενώ κάνει λόγο για «ένδοξη καριέρα» του νέου υπουργού στα social media.

«Μια “καριέρα”  γεμάτη με ρατσιστικά, ομοφοβικά και αντισημιτικά μηνύματα. Το ήθος και οι αρχές της Αριστεράς δεν είχαν και δεν έχουν καμία σχέση με τέτοιες πρακτικές» σημείωσε η ΔΗΜΑΡ.

«Προκαλεί θλίψη και ντροπή η συμπόρευση  της αριστερής κυβέρνησης με το ακροδεξιό φρόνημα του κ. Καμμένου. Επιβάλλεται η άμεση  αποπομπή του», κατέληξε η Δημοκρατική Αριστερά.

Ποτάμι: Προσβολή προς την κοινωνία η υπουργοποίηση του Δ. Καμμένου

Την έντονη αντίδραση του Ποταμιού προκάλεσε η υπουργοποίηση του Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

«H σύνθεση της νέας κυβέρνησης του κ. Τσίπρα εκτός από συντηρητισμό, αναχρονισμό και παλαιοκομματική λογική, τώρα εκπέμπει ομοφοβία και ρατσισμό», σχολίασε το κόμμα σε ανακοίνωσή του.

Όπως επεσήμανε, «η υπουργοποίηση του Δημήτρη Καμμένου, ευρέως γνωστού για τις ομοφοβικές και ρατσιστικές του δηλώσεις στο διαδίκτυο, δεν αποτελεί απλώς ένα ακόμη πολιτικό ατόπημα του κ. Τσίπρα», αλλά «αποτελεί ευθεία προσβολή προς την κοινωνία, στέλνοντας, παράλληλα, επικίνδυνα μηνύματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας».

«Δεν είναι το ‘πρώτη φορά’, αλλά το ‘αριστερά’ που καταντάει πια ένα σύντομο ανέκδοτο», πρόσθεσε το Ποτάμι.

 

Η “ΣΥΓΓΝΩΜΗ” ΤΟΥ Δ. ΚΑΜΜΕΝΟΥ

Εν τω μεταξύ, προϊόν διαστρέβλωσης της αλήθειας χαρακτηρίζει την πλειονότητα των δημοσιεύσεων που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Δημήτρης Καμμένος και τα οποία του αποδίδονται, καταγγέλλοντας τον ρατσισμό, ομοφοβισμό και τον αντισημιτισμό και ζητώντας μάλιστα συγγνώμη απ’ όσους ίσως εξέλαβαν ως προσβλητικές σχετικές αναρτήσεις.

Με αυτόν τον τρόπο ο νέος υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων απαντά στη θύελλα αντιδράσεων σχετικά με την υπουργοποίησή του στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ευρύτερα.

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωσή του σημειώνει: «Παρατηρώντας τη σημερινή αναστάτωση σχετικά με δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα που αφορούν άμεσα και έμμεσα το πρόσωπο μου, δηλώνω κατηγορηματικά ότι η πλειονότητα αυτών αποτελεί προϊόν διαστρέβλωσης της αλήθειας και έχουν επιμελώς παραχαραχθεί για να ικανοποιήσουν προεκλογικές πολιτικές σκοπιμότητες από τις γνωστές μονταζιέρες οι οποίες προεκλογικά χρησιμοποίησαν κάθε μορφής λάσπης.

Αρκεί να θυμίσω άλλωστε, πως εντεταλμένες εταιρείες δημοσκοπήσεων είχαν παραποιήσει τα αποτελέσματα δείχνοντας τους Ανεξάρτητους Έλληνες συστηματικά εκτός Βουλής για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη και την ψήφο του λαού.

Όσον αφορά το περιεχόμενο ανακοινώσεων σε κοινωνικά δίκτυα σας ενημερώνω ότι τους λογαριασμούς μου σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα χειρίζονταν συνεργάτες καθώς επίσης και ότι έχουν παραβιαστεί ουκ ολίγες φορές.

Για του λόγου του αληθές μάλιστα, ο λογαριασμός μου στο Facebook έχει μπλοκαριστεί από την παραμονή των εκλογών από άγνωστους εισβολείς και μέχρι σήμερα η λειτουργία του δεν έχει αποκατασταθεί.

Θέλω να δηλώσω ότι σχετικές αναρτήσεις, οι οποίες εκλήφθησαν ή ήταν προσβλητικές προς συγκεκριμένες ομάδες συμπολιτών μας, με βρίσκουν κάθετα αντίθετο και με την παρούσα, ζητώ και προσωπικά συγνώμη από όσους έχουν ενοχληθεί σχετικά, ενώ καταγγέλλω ρητά τον ρατσισμό, ομοφοβισμό και τον αντισημιτισμό.

Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι οι ευθύνες που έχω αναλάβει είναι τεράστιες, το έργο εξαιρετικά σημαντικό και στην Ελλάδα του αύριο που οραματιζόμαστε, δε χωρούν προσωπικές και άνανδρες πολιτικά επιθέσεις».

SHARE