“Δόλωμα” του υπουργείου Οικονομικών με δωράκια σε όσους συναλλάσσονται με κάρτες

Λοταρία από την άνοιξη για τους φορολογούμενους

Το πρόγραμμα της λοταρίας από το υπουργείο Οικονομικών που αφορά τους φορολογούμενους που θα χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες, με τις οποίες χτίζεται το αφορολόγητο όριο, όπως ανέφεραν  στελέχη του υπουργείου  στην εφημερίδα Ναυτεμπορική, από την άνοιξη θα αρχίσει να «τρέχει».

Με βάση το σχέδιο, οι πολίτες που θα κάνουν κάποια συναλλαγή και κερδίσουν θα έχουν τη δυνατότητα επιπλέον αγορών, σε κάποιες άλλες περιπτώσεις η λοταρία θα γίνεται εβδομαδιαία ή μηνιαία, ενώ τα δώρα θα δίνονται ως δυνατότητα αγορών για να ενισχυθεί η κατανάλωση.

Το ΥΠΟΙΚ θα μοιράζει κάθε χρόνο το ποσό των 12 εκατ. ευρώ, ενώ κάθε φορά που ένας φορολογούμενος πραγματοποιεί μια πληρωμή με πλαστικό χρήμα θα εμφανίζεται στην απόδειξη που εκδίδει το POS μήνυμα για τα ποσό του κέρδους του φορολογούμενου.

Από το σχέδιο, πάντως, των «δώρων»,  θα απουσιάζουν τελικά τα ακίνητα και τα επιβατικά Ι.Χ. αυτοκίνητα, καθώς υπάρχουν πολλά τεχνικά και νομικά κωλύματα που είναι δύσκολο να ξεπεραστούν στην παρούσα τουλάχιστον φάση.

SHARE