ΔΩΔΩΝΗ: Επεκτείνει τη δραστηριότητά της στην Κύπρο

Τη δραστηριότητά της στην αγορά της Κύπρου, επεκτείνει η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, ιδρύοντας την εταιρεία DODONI DAIRY PRODUCTS (CYPRUS) LTD και εργοστασιακή μονάδα για την παραγωγή Χαλουμιού και Αναρής.

Όπως ανακοινώθηκε, η ΔΩΔΩΝΗ προχώρησε στη δημιουργία μιας υπερσύγχρονης μονάδας παραγωγής χαλουμιού και άλλων τυροκομικών προϊόντων, η οποία βρίσκεται στη Βιομηχανική Περιοχή Ύψωνα στη Λεμεσό και αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της την Άνοιξη του 2016.

Η ΔΩΔΩΝΗ, ως η νούμερο ένα εταιρεία σε πωλήσεις παραδοσιακής φέτας στην Ελλάδα, μέσω της συγκεκριμένης επένδυσης ύψους άνω των 4 εκατ. ευρώ, στοχεύει στην ενίσχυση της εξωστρέφειάς της, αξιοποιώντας πλήρως τη δυναμική που υπάρχει στη διεθνή αγορά για το χαλούμι.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη δυναμική εξαγωγή του μεγαλύτερου μέρους των προϊόντων που θα παράγονται από την DODONI DAIRY PRODUCTS (CYPRUS), μέσω του ευρύτατου δικτύου συνεργατών που διαθέτει σε 35 χώρες παγκοσμίως.

Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας, το εργοστάσιο στην Κύπρο αναμένεται να επεξεργαστεί περισσότερους από 20.000 τόνους αιγοπρόβειου γάλακτος, ενώ ο συνολικός αριθμός των θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν θα ξεπεράσει τις 60.

Η κίνηση αυτή εκ μέρους της ΔΩΔΩΝΗ και η άμεση ενασχόληση της με την κυπριακή τυροκομία αποτελεί ουσιαστική στήριξη στις προσπάθειες της κυπριακής κυβέρνησης για την αναγνώριση του χαλουμιού ως προϊόντος ΠΟΠ, αλλά και ένδειξη εμπιστοσύνης στην κυπριακή οικονομία και στις δυνατότητες που προσφέρει, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

SHARE