Δραγασάκης – Τζανακόπουλος: Ουδέν νεότερον για τη συμφωνία με τους δανειστές

Αποτέλεσμα εικόνας για αβεβαιοτηταΣυμφωνία; Ποιά συμφωνία; Και πότε η συμφωνία; Απαντήσεις δεν έδωσαν ούτε απόψε τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, ο αντιπρόεδρος Γ.Δραγασάκης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ.Τζανακόπουλος, ο πρώτος σε ομιλία του σε παρουσίαση βιβλίου και ο δεύτερος, στον ΣΚΑΙ.

Την αισιοδοξία του ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Υπογράμμισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι “να υπάρχει μια συμφωνία που θα είναι κοινωνικά βιώσιμη”, προσθέτοντας ότι “βασικός στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να μην υπάρχει επιπλέον λιτότητα”.

“Προσπαθούμε να βρούμε μια ισορροπία μεταξύ δύο αναγκών: της πρώτης ανάγκης να κλείσει η αξιολόγηση και της δεύτερης να κλείσει χωρίς επιπλέον μέτρα”, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι η διαπραγματευτική θέση της Κυβέρνησης μπορεί να αλλάζει κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων, προκειμένου να βρεθεί “σημείο ισορροπίας” ανάμεσα σε πιστωτές και Κυβέρνηση.

Επανέλαβε εξάλλου την εκτίμηση του ότι “δεν υπάρχει θέμα Grexit”, υπογραμμίζοντας ότι το “το θέμα αυτό έχει κλείσει”.

 

Ο Γ.ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ

“Στις 20 Φεβρουαρίου πρέπει να υπάρξει συμφωνία, είτε δρομολόγηση της συμφωνίας σε ορατό χρόνο. Δεν μπορεί η συμφωνία για την Ελλάδα να εμπλακεί στις εκλογικές διαδικασίες άλλων χωρών”, είπε απόψε, μιλώντας απόψε στην διάρκεια παρουσίασης του βιβλίου του καθηγητή του πανεπιστημίου Αιγαίου, Δ. Λαγού, υπό τον τίτλο “Θεωρητικές προσεγγίσεις στον Τουρισμό”, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης.

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει μια συμφωνία προωθητική του στόχου της εξόδου στις αγορές το 2017 και της λήξης του μνημονίου το καλοκαίρι του 2018.

Δεύτερη επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η συμφωνία να είναι συνολική, ώστε “να φωτίζει” τον δρόμο της ελληνικής οικονομίας μετά το 2018, και να περιλαμβάνει πρόνοιες για τα πλεονάσματα, το χρέος και την ανάπτυξη.

Τρίτη επιδίωξη είναι η επίτευξη “καθαρής” συμφωνίας που να επιτρέπει την δοκιμαστική έξοδο στις αγορές το 2017 και τέταρτη επιδίωξη είναι η συμφωνία να μην επιβάλλει νέα λιτότητα.

Ο κ. Δραγασάκης απέδωσε τις καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης “αποκλειστικά σε αποκλίνουσες εκτιμήσεις και αντιφατικές επιδιώξεις των δανειστών” και διευκρίνισε λέγοντας πως λόγω διαφόρων σκοπιμοτήτων, το ΔΝΤ αρνείται να δει την πραγματικότητα, “παρότι συνέχεια ζητά αριθμούς”. Αναφερόμενος δε, στον κ. Σόιμπλε, είπε ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών “θέλει το ΔΝΤ, αλλά όχι τους όρους που θέτει το ΔΝΤ”.

 

http://www.bankwars.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%b7-%ce%ba%cf%85%ce%b2%ce%ad%cf%81%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%bf%cf%8d%cf%84%ce%b5-%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%8e-%ce%bc%ce%ad%cf%84/

SHARE