Δράμα με νεκρά παιδιά στο Φαρμακονήσι – 34 νεκροί μετανάστες από ανατροπή του σκάφους τους

 

Ασύλληπτη τραγωδία στο Φαρμακονήσι- 34 νεκροί ανάμεσά τους 14 βρέφη και παιδιάΤραγωδία στο Φαρμακονήσι . Στους 34 ανέρχονται οι νεκροί, ανάμεσα τους τέσσερα βρέφη και 11 παιδιά, μετά την ανατροπή ξύλινου σκάφους  με πρόσφυγες και μετανάστες  τα ξημερώματα της Κυριακής.

Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής οι νεκροί από την ανατροπή του σκάφους ανέρχονταν σε 28. Το απόγευμα ανασύρθηκαν από τη θαλάσσια περιοχή ακόμα έξι νεκροί μετανάστες. Πρόκειται για ένα μικρό αγοράκι, τέσσερις γυναίκες και έναν άνδρα.

Οι αρχές φοβούνται ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί δραματικά. Κι αυτό γιατί οι διασωθέντες, στις αντικρουόμενες μαρτυρίες τους, αναφέρουν ότι ενδέχεται να αγνοούνται ακόμη 70 άνθρωποι…

«Η σημερινή τραγωδία στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της νήσου Φαρμακονησίου με τον άδικο χαμό τριάντα τεσσάρων συνανθρώπων μας, μας έχει συγκλονίσει. Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια των ανθρωπίνων ζωών, μεταξύ των οποίων ήταν γυναίκες, μικρά παιδιά ακόμα και βρέφη», τόνισε σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης.

Πρόσθεσε ότι το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή καταβάλλει μια τεράστια προσπάθεια αντιμετωπίζοντας ένα πολυδιάστατο και συγχρόνως ευρωπαϊκό πρόβλημα, όπως είναι αυτό της παράτυπης μετανάστευσης. Ανέφερε ότι τραγικά περιστατικά, όπως το σημερινό, πρέπει να αφυπνίσουν συνειδήσεις και δεν επιτρέπεται πια καμία ολιγωρία.

Ο κ. Ζώης επισήμανε ότι πλέον καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη για χάραξη μίας κοινής ευρωπαϊκής στρατηγικής συνεργασίας και πολιτικής για την αντιμετώπιση του φαινομένου, με σκοπό τη διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας.

Ανακοινώσεις εξέδωσαν και όλα τα κόμματα

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

“Συνωστισμός” στην Αθήνα

 

Εγκλωβισμένοι παραμένουν στην πλατεία Βικτωρίας εκατοντάδες μετανάστες για τους οποίους ουσιαστικά φροντίζουν κάτοικοι της περιοχής που τους πηγαίνουν τρόφιμα και ρούχα.

Σκηνές που είχαν στηθεί στο πεδίον του Άρεως έκαναν και πάλι την εμφάνιση τους  στην πλατεία, σε παράπλευρους δρόμους  και στις εισόδους των σπιτιών. Οι κάτοικοι συμπονούν αλλά και αντιδρούν.

Η πρώην υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία μετείχε στην χθεσινή πορεία έριξε τις ευθύνες για την κατάσταση στην πλατεία Βικτωρίας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου προανήγγειλε από την Μυτιλήνη τη δημιουργία δύο νέων κέντρων φιλοξενίας προσφύγων, ένα στην περιοχή της Αττικής και ένα στη Θεσσαλονίκη.

 

 

 

SHARE