Διπλή διάκριση για την ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ στα Energy Mastering Awards 2015

ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑΠραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου η τελετή απονομής των Energy Mastering Awards 2015, υπό την αιγίδα του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Η κριτική επιτροπή αφού ανέλυσε πλήθος εγχειρημάτων που ανέπτυξαν τις βέλτιστες πρακτικές ενεργειακής αποδοτικότητας και εξοικονόμησης, επέλεξε να βραβεύσει τις εταιρίες που έκρινε ότι ξεχώρισαν στις επιλεχθείσες κατηγορίες. Μεταξύ των βραβευθέντων υπήρξε ο Όμιλος Επιχειρήσεων ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ που παρέλαβε δύο βραβεία.

Το πρώτο Silver βραβείο στην κατηγορία Έξυπνης και Αποδοτικής Κινητικότητας (Smart and Efficient Mobility) για τις παρακάτω ενέργειες:

  • Επένδυση 300.000 ευρώ για την αγορά 14 καινούργιων ηλεκτρικών οχημάτων, που διανύουν ημερησίως 100-120 χιλιόμετρα με κόστος μόλις 0,20 ευρώ.
  • Επένδυση 1.500.000 ευρώ για την αγορά 47 φορτηγών Euro 6 για τις ανάγκες της Οδικής Βοήθειας. Με την ταυτόχρονη απόσυρση παλαιότερων οχημάτων, επιτυγχάνεται μείωση στην κατανάλωση καυσίμου κατά 25% και μείωση στο κόστος συντήρησης κατά 23%.

Το δεύτερο Silver βραβείο στην κατηγορία Περιορισμός Κατανάλωσης Ενέργειας (Energy Conservation) για μία σειρά ενεργειών όπως:

  • Επένδυση 400.000 ευρώ για την εγκατάσταση 350 kw φωτοβολταϊκών πάνελ σε πέντε κτίρια του Ομίλου όπου, με την πρωτοπόρα για την Ελλάδα εφαρμογή του ενεργειακού συμψηφισμού (Net Metering), παράγεται από τον ήλιο το 50% της καταναλωμένης ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Αντικατάσταση 36.000 λαμπτήρων φθορισμού με λαμπτήρες LED στο σύνολο των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ομίλου, επιτυγχάνοντας μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 60% .
  • Αντικατάσταση των καυστήρων πετρελαίου στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου με αντλίες θερμότητας, επιτυγχάνοντας μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 20%.

 

 

 

 

 

 

Όλες οι ανωτέρω επενδύσεις πέρα από την καθαρά οικονομική τους διάσταση, καθώς προβλέπουν απόσβεση κατά μέσο όρο σε διάστημα μίας πενταετίας, αποδεικνύουν την περιβαλλοντολογική ευαισθησία του Ομίλου στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης,  καθώς επετεύχθη μόλις σε ένα έτος, μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος του Ομίλου ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ κατά 60% γιατί Νοιαζόμαστε Ενεργά.

SHARE