Διευκρινίσεις Μ. Σαρρή για την παραίτησή του από τη Λαϊκή Τράπεζα

Ο τέως μη εκτελεστικός Πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου Μιχάλης Σαρρής, με γραπτή δήλωσή του, διέψευσε πληροφορία που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Χαραυγή» ότι η παραίτησή του από τη θέση του έγινε για λόγους σύγκρουσης συμφερόντων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Σαρρής ήταν μέλος συμβουλίων εταιρειών, στις οποίες η Λαϊκή είχε παραχωρήσει δάνεια, μερικά από τα οποία δεν εξυπηρετούνταν ή είχαν διαγραφεί.

Ο κ. Σαρρής ανέφερε στη δήλωσή του πως στη διάρκεια της ολιγόμηνης θητείας του «κανένα απολύτως δάνειο δεν παραχωρήθηκε σε οποιανδήποτε εταιρεία», στην οποία ήταν ο ίδιος «άμεσα ή έμμεσα συνδεδεμένος».

Την παραίτηση του είχε ζητήσει ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας και την ενέκρινε η κυβέρνηση ως ο μεγαλύτερος μέτοχος της Λαϊκής.

Στη δήλωσή του, ο κ Σαρρής ανέφερε πως η ανάθεση της προεδρίας της Λαϊκής Τράπεζας στον ίδιο έγινε «μετά από διάφανη υποβολή και έγκριση όλων των απαιτούμενων στοιχείων από τις αρμόδιες Αρχές».

Προσθέτει ότι δεν προσπαθεί να αντιδικήσει, ούτε να κρύψει ούτε να αποδείξει οτιδήποτε για «δήθεν σύγκρουση συμφερόντων, μη εξυπηρετούμενα δάνεια και αποτυχία στην εξεύρεση επενδυτών».

«Επιλέγω την πολιτική του μη περαιτέρω σχολιασμού, πνεύμα το οποίο εύχομαι να επικρατήσει γενικότερα για το καλό της οικονομίας και των τραπεζών», αναφέρει ο κ. Σαρρής.

Επίσης ανέφερε ότι η προσπάθεια προσέλκυσης επενδυτών δεν πέτυχε, λόγω της μεγάλης έκθεσης της Τράπεζας στην ελληνική οικονομία, αλλά και λόγω του πολύ αρνητικού κλίματος που δημιουργήθηκε προς τις τράπεζες.

SHARE