Δημοσκόπηση Pulse: 73%: Όσα συμφωνήσαμε με τους δανειστές είναι 4ο μνημόνιο – Τα ποσοστά των κομμάτων

Αποτέλεσμα εικόνας για δημοσκοπηση

Πανελλαδική δημοσκόπηση της Pulse για το Action24, δείχνει ότι το 73% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι τα συμφωνηθέντα μέτρα και αντίμετρα με τους δανειστές, αποτελούν καινούργιο τέταρτο μνημόνιο, ενώ το 74% κρίνουν ότι τα μέτρα και αντίμετρα δεν προδιαγράφουν έξοδο από μνημόνια και τέλος της κρίσης.

Η δημοσκόπηση δείχνει αύξηση της διαφοράς μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου κατά 1% συγκριτικά με τη δημοσκόπηση του προηγούμενου μήνα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής:

ΝΔ 30%

ΣΥΡΙΖΑ 17%

ΧΑ 7%

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ 6,5%

ΚΚΕ 6%

ΠΟΤΑΜΙ 1,5%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 1,5%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 1,5%
ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2%
ΕΠΑΜ 1%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 1,5%

Οι ερωτηθέντες αξιολογούν επίσης αρνητικά τη συνολική συμφωνία με τα μέτρα και τα αντίμετρα, σε ποσοστό 76%, έναντι 16% που την αποτιμούν θετικά.

Σε ό,τι αφορά τα αντίμετρα, το 32% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι θα εφαρμοστούν, έναντι  55% που θεωρούν ότι δεν θα εφαρμοστούν. Στο ερώτημα αν /όταν εφαρμοστούν τα αντίμετρα θα καλύψουν τις απώλειες από τα μέτρα, το 14% απαντούν ναι και το 74% όχι.

Αξιολογώντας τις ομιλίες των δύο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, οι ερωτηθέντες κρίνουν θετικά την ομιλία Τσίπρα σε ποσοστό 17% (έναντι 52% που την κρίνουν αρνητικά) και θετικά την ομιλία Μητσοτάκη σε ποσοστό 32% (έναντι 37% που την κρίνουν αρνητικά).

SHARE