Δημοσκόπηση Pulse: Ντέρμπι ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – Κυβέρνηση εθνικής ενότητας θέλει το 35%

Σε θρίλερ εξελίσσεται η εκλογική αναμέτρηση της 20ης Σεπτεμβρίου, όπως προκύπτει από νέα δημοσκόπηση της Pulse.

Ειδικότερα, στο 0,5% διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, σε δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του www.bankingnews.gr, όπου τα ποσοστά που λαμβάνουν τα δύο κόμματα ανέρχονται στο 27% και 26,5% αντίστοιχα.

Ενδιαφέρον στοιχείο της δημοσκόπησης είναι ότι το 35% των ερωτηθέντων θέλει κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ενώ το 27% θέλει κυβέρνηση με πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ και το 25% των πολιτών κυβέρνηση με πρώτο κόμμα την ΝΔ.

Το 35% των πολιτών θέλει κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Δημοσκόπηση 2

Το θεωρητικό πλεονέκτημα που ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ακόμη προηγείται στις δημοσκοπήσεις και το 50% των αναποφάσιστων προέρχεται από αυτόν, ενώ το θεωρητικό πλεονέκτημα της ΝΔ είναι ότι εμφανίζει πολύ καλύτερη συσπείρωση και η αποχή μάλλον την ευνοεί.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6,5%, το ΠΑΣΟΚ έχει ανακάμψει στο 6% λόγω συνεργασίας με ΔΗΜΑΡ και Παπανδρέου, ενώ στο 5,5% βρίσκονται το Ποτάμι, που χάνει προς την ΝΔ, και το ΚΚΕ.

Η Λαϊκή Ενότητα του Π. Λαφαζάνη και η Ένωση Κεντρώων του Β. Λεβέντη βρίσκονται στο 4%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βρίσκονται κάτω του 3%.

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Pulse, οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 10%.

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 48% έναντι 38% που λαμβάνει η ΝΔ έχοντας κλείσει την μεταξύ τους διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες μετρήσεις.

Παράλληλα, το 80% των πολιτών πιστεύει ότι η αντιμετώπιση του χρέους δεν είναι εφικτή, ενώ το 66% των πολιτών πιστεύει ότι η οικονομική του κατάσταση το 2016 θα είναι χειρότερη.

Μάλιστα το 61% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 67% των ψηφοφόρων της ΝΔ θεωρούν ότι το 2016 η οικονομική τους κατάσταση θα είναι χειρότερη.

SHARE