Γ. Σακελλαρίδης: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ – Εφικτό το παράλληλο πρόγραμμα

sakellaridhsΤη θέση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει ποια ζητήματα επιδέχονται σημαντικής διαπραγμάτευσης εξέφρασε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Μιλώντας στον “Realfm” όταν ρωτήθηκε αν είναι εφικτό να υπάρξει παράλληλο πρόγραμμα δίπλα στο μνημόνιο, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: “Το παράλληλο πρόγραμμα, το οποίο λέμε, δεν είναι ένα πρόγραμμα που προτείνουμε σε μια λογική επικοινωνιακή, λέγοντας στον κόσμο στην ουσία ότι δεν θα εφαρμόσουμε το μνημόνιο και θα εφαρμόσουμε κάτι άλλο, δεν θέλουμε να υποσχεθούμε τέτοια κουραφέξαλα στον κόσμο.

“Αυτό που λέμε, όμως, στον κόσμο”, πρόσθεσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθήνας, “είναι ότι επειδή ακριβώς γνωρίζουμε αυτήν τη συμφωνία σε βάθος, επειδή τη διαπραγματευτήκαμε, τη φέραμε στη Βουλή και τη ψηφίσαμε, γνωρίζουμε ποια ζητήματα είναι αυτά που είναι ανοιχτά και επιδέχονται σημαντικής διαπραγμάτευσης και συζήτησης, η οποία ήδη έχει ξεκινήσει, έχουν γίνει βήματα και έχουμε προχωρήσει αυτή η συζήτηση με τους δανειστές”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “είναι απολύτως εφικτό, πιστεύω είναι και θεμιτό. Είναι πολλές φορές που και οι δανειστές στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης ζητούσαν τις δικές μας θέσει σε μια σειρά από ζητήματα.

“Είναι απολύτως εφικτό να έχουμε παράλληλο πρόγραμμα. Τι μπορούμε εμείς να κάνουμε και πώς μπορούμε φέρουμε εις πέρας ένα τέτοιο παράλληλο πρόγραμμα που πραγματικά θα δίνει απαντήσεις στα προβλήματα της τετραετίας και όχι μόνο του επόμενου μήνα”, τόνισε.

SHARE