Γ. Παπανδρέου: «Ήμασταν πειραματόζωο» στα χέρια της τρόικας

Ο πρώην πρωθυπουργός, μιλώντας στο Time, είπε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας αρνούνται να αναγνωρίσουν τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός.Τη «βαρύγδουπη» άποψη ότι η Ελλάδα υπήρξε «πειραματόζωο» στα χέρια των διεθνών δανειστών της εξέφρασε σε συνέντευξή του προς το αμερικανικό περιοδικό Time ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

 Αναφερόμενος με «αποκαλυπτικό» τρόπο στα σημαντικά γεγονότα των τελευταίων 2-3 ετών που στιγμάτισαν την πορεία της χώρας και έχουν φέρει την οικονομία της στο χείλος του γκρεμού, ο Γ. Παπανδρέου παραδέχεται πως οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας αρνούνται να αναγνωρίσουν τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Τα μνημονιακά προγράμματα οικονομικής βοήθειας για τη χρηματοοικονομική και δημοσιονομική διάσωση της χώρας δεν θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, κατά τον πρώην πρωθυπουργό, όπως και τα μέτρα λιτότητας.

Ωστόσο υποστηρίζει ότι «θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει όσα κάναμε με ηπιότερο τρόπο για τον λαό, ιδιαίτερα για όσους δεν φταίνε, όπως οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι».

«Όλοι όμως έχουν πληρώσει για την κρίση, και μάλιστα πολύ ακριβά», αναφέρει με μάλλον απολογητικό τρόπο ο κ. Παπανδρέου.

Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός εκφράζει πικρία για το γεγονός ότι ορισμένοι «λαϊκιστές» Ευρωπαίοι ηγέτες, δεν αναγνωρίζουν τις θυσίες του ελληνικού λαού. «Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα δεν είναι η Ελλάδα, αλλά οι Έλληνες…», και διερωτάται «πώς γίνεται ένας ηγέτης να λέει ότι θα στηρίξει την Ελλάδα και την ίδια στιγμή να χαρακτηρίζει τους Έλληνες τεμπέληδες;»

SHARE