Γ.Κατρούγκαλος: Δεν μπορούμε να ανατρέψουμε τη λιτότητα όπως πιστεύαμε ότι μπορούσαμε το Α’ εξάμηνο του 2015

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟς

Ο  αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ.Κατρούγκαλος ομολογεί σε συνέντευξή του στο Ηuffingtonpost.gr ότι «δεν μπορούμε τώρα να ανατρέψουμε τη λιτότητα όπως πιστεύαμε ότι μπορούσαμε το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης μας».

Επισημαίνει όμως για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν ντρέπομαι για τίποτα από όσα έχουμε κάνει». Συνεχίζει να υποστηρίζει το νόμο που δημιούργησε για τη δομή του Ασφαλιστικού  δηλώνοντας περήφανος για αυτόν,

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Στη συνείδηση μου είμαι υπερήφανος για τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό αν και δεν μπορέσαμε να σώσουμε το ΕΚΑΣ γιατί δεν ήταν μέρος της διαπραγμάτευσης», προσθέτοντας ωστόσο ότι «ποτέ δεν είπα ότι είμαι περήφανος για το ύψος των συντάξεων. Αυτές καθορίζονται από την κατάσταση της οικονομίας αλλά πρέπει να βλέπουμε την προοπτική».

Μιλώντας για τη διαπραγμάτευση προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση έκανε λόγο για «τίμιο συμβιβασμό για να μην έχουμε επανάληψη του καλοκαιριού του 2015» εκφράζοντας την ελπίδα ότι «όπως κάναμε με την 13η σύνταξη θα μπορέσουμε να δώσουμε ΕΚΑΣ όσο προχωράει η οικονομία».

Ερωτηθείς για την αντικαταστάτριά του στο υπουργείο Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου είπε ότι «η Έφη είναι απόλυτα ικανή και έχουμε συναντίληψη. Αισθάνομαι ότι συνεχίζει αυτό που ξεκινήσαμε μαζί».

 

SHARE