Βέλγος δήμιος του Ισλαμικού Κράτους ο εγκέφαλος του μακελειού στο Παρίσι

velgos isisΤαυτοποιήθηκε ο”εγκέφαλος” των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι,  σύμφωνα με το ραδιοφωνικό δίκτυο RTL. Πρόκειται για τον Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, γνωστό και ως Αμπού Ομαρ αλ-Μπαλίκι, Βέλγο, 27 ετών, από τη συνοικία Μόλενμπεεκ των Βρυξελλών, όπου η αστυνομία προχώρησε σε σειρά συλλήψεων το Σάββατο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα 20 Minutes.fr.

Οι πληροφορίες δημοσιεύονται και στην βελγική εφημερίδα Der Standaard.

Σημειώνεται ότι το σήμα από το κινητό του Βέλγου τρομοκράτη είχε εντοπιστεί στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Παγκράτι, τον περασμένο Ιανουάριο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ συνδέεται και με τις τρομοκρατικές επιθέσεις που ματαιώθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο στο Βερβιέ του Βελγίου.

Τότε, είχε παρουσιασθεί ως εγκέφαλος και χρηματοδότης των σχεδιαζόμενων αυτών επιθέσεων. Το κινητό του είχε εντοπισθεί τότε στην Ελλάδα. Οπως και ο Μπραχίμ Αμπντεσλάμ, που ανατινάχθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Μπουλβάρ Βολτέρ στο Παρίσι, ο Αμπααούντ ήταν γνωστός για ποινικά αδικήματα στις Βρυξέλλες κατά την περίοδο 2010-2011.

Εν τω μεταξύ η γαλλική αστυνομία έχει προχωρήσει σε εφόδους σε εκατοντάδες σπίτια στο Παρίσι και μέχρι στιγμής έχει προχωρήσει σε 23 συλλήψεις, ενώ 104 άτομα έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Έφοδος στο Μόλενμπεεκ

Η βελγική αστυνομία πραγματοποίησε σήμερα νέα έφοδο σε κτίριο της συνοικίας Μόλενμπεεκ των Βρυξελλών, μετέδωσε το δίκτυο RTBF στην ιστοσελίδα του.

“Μεγάλη αστυνομική δύναμη πραγματοποίησε έφοδο σε κτίριο της οδού Ντελονουά”, μετέδωσε το RTBF.

Στην υποβαθμισμένη αυτή συνοικία των Βρυξελλών έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, αφού αποκαλύφθηκε ότι δύο από τους δράστες έμεναν εκεί.

Τον Ιανουάριο του 2015 η ΕΛΑΣ συνέλαβε ύποπτο ως ηγετικό στελέχος των τζιχαντιστών

Στις 18 Ιανουαρίου του 2015 η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε στην Αθήνα πρόσωπο φερόμενο ως ηγετικό στέλεχος των τζιχαντιστών. Η σύλληψη του υπόπτου έγινε σε συνεργασία με τις αρχές του Βελγίου. Ο συλληφθείς, υπήκοος Αλγερίας, παρόλο που, όπως αποδείχθηκε, δεν ταυτιζόταν με το αναζητούμενο ηγετικό στέλεχος Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ενδιέφερε τις αρχές του Βελγίου και για το λόγο αυτό ζητήθηκε, κατόπιν ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, η έκδοσή του στο Βέλγιο, η οποία και πραγματοποιήθηκε την 28η-01-2015.

Για τη σύλληψη αυτή είχε ενημερωθεί η Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, όταν ο τότε υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης διαβίβασε στη Βουλή απαντητικό έγγραφο μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει η Χρυσή Αυγή.

Σύγχυση με τη σύλληψη του όγδοου βομβιστή

Embedded image permalink

Σύγχυση επικρατεί σχετικά με τη σύλληψη του καταζητούμενου τρομοκράτη Σάλαχ Αμπντεσλάμ. Το βελγικό δίκτυο RTBF μετέδωσε ότι ο καταζητούμενος δεν συνελήφθη.

Νωρίτερα, το ραδιοφωνικό δίκτυο RTL είχε μεταδώσει ότι η αστυνομία των Βρυξελλών συνέλαβε το Σάλαχ Αμπντεσλάμ, τον γάλλο πολίτη που κατεζητείτο για τις επιθέσεις στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στη βελγική πρωτεύουσα.

SHARE