Γκ. Χαρδούβελης: Δύσκολη η ένταξη της Ελλάδας στο QE πριν τον Σεπτπέμβριο

Δεν βλέπει ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ (QE) πριν από το Σεπτέμβριο ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκ. Χαρδούβελης, ο οποίος τόνισε ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος για την ανάταξη της οικονομίας.

«Είναι δύσκολο να μπούμε στο QE νωρίτερα από το Σεπτέμβριο. Σημασία έχει να μπούμε, είναι προς το συμφέρον όλων…» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Χαρδούβελης, ο οποίος υποστήριξε πως το «email Χαρδούβελη» προέβλεπε μέτρα 1 δισ. ευρώ, ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πήρε μέτρα ύψους 12,5 δισεκ. ευρώ.

«Τα δικά μας μέτρα ήταν αύξηση της φορολογίας στα ξενοδοχεία ύψους 350 εκατ. ευρώ, πάγωμα συντάξεων για τριετία και κάτι ψιλά, 1 δισεκ. ευρώ, ενώ μπορεί να είχαμε και τον Ιούνιο του 2015 επιπρόσθετα μέτρα ύψους 0,5 δισ. ευρώ. Ελήφθησαν μέτρα που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει. Θα είχαμε υψηλότερο βιοτικό επίπεδο…
Είναι ένα άλλο δημόσιο χρέος η απώλεια.  Γυρίσαμε 2,5 χρόνια πίσω, μείναμε στον πάτο, χάσαμε αξίες, όπως στην αγορά κατοικίας ύψους 15 δισεκ. ευρώ, χάσαμε τραπεζικές αξίες, και υπήρξε brain drain, κάτι που σημαίνει μικρότερη παραγωγική μηχανή» υπογράμμισε ο κ.Χαρδούβελης.

Όσον αφορά τη νίκη Macron στη Γαλλία ο πρώην ΥΠΟΙΚ εκτίμησε ότι είναι θετική για το θέμα του ελληνικού χρέους, καθώς όπως είπε, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος είναι υπέρμαχος της αναδιάρθρωσής του

SHARE