Γιώργος Παπανδρέου στο CNN: Δεν είναι οι Έλληνες το πρόβλημα!

«Οι Έλληνες δεν θέλουν να βγουν από το ευρώ και ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει ήδη ότι έκανε τεράστιες θυσίες για να παραμείνει στην Ευρωζώνη», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργόςΓιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στο CNN Intenational.

Είπε ακόμη ότι και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πρέπει να αποφασίσουν τι θέλουμε να κάνουμε με το ευρώ, συμπληρώνοντας ότι χρειάζεται βαθύτερη ολοκλήρωση, είτε πρόκειται για ευρωομόλογο είτε για κάτι άλλο, καθώς επίσης και ανάπτυξη, καθότι βρισκόμαστε σε ύφεση.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ότι «το πρόβλημα της Ελλάδας είναι πως οι πολίτες δεν θέλουν να πληρώνουν τους φόρους τους», ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι κατά καιρούς πολλοί κάνουν υποδείξεις, ηθικολογούν και αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους, λέγοντας: «Εσείς οι Έλληνες είστε το πρόβλημα».

«Θα έλεγα», συνέχισε, «ότι εμείς οι Έλληνες έχουμε ένα πρόβλημα: Δεν είμαστε το πρόβλημα». «θα ήταν πολύ βολικό αν ήμασταν εμείς το πρόβλημα: Διώχνεις την Ελλάδα, όλα είναι εντάξει. Αλλά τι συνέβη στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στην Ιταλία, σε ολόκληρη την Ευρωζώνη;», διερωτήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός.

Υποστήριξε ακόμη ότι «χρειαζόμαστε περισσότερη συνεργασία και λιγότερες απλουστεύσεις και προκαταλήψεις για το τι πρέπει να γίνει».

Σε ερώτηση για το εάν θα ήταν καλό να επιτύχει ο επικεφαλής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α μια κυβέρνηση συνασπισμού ή αυτοδυναμία, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι θα ευχόταν ήδη να είχε προκύψει κυβέρνηση από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση και υποστήριξε ότι το κόμμα του κ. Τσίπρα είναι υπεύθυνο για το γεγονός ότι δεν σχηματίστηκε κυβέρνηση. «Συνεπώς αυτό δεν ήταν προφανώς και η πιο αξιόπιστη κίνηση», συμπλήρωσε.

SHARE