Γιατί δεν θα είναι υποψήφιος Αρχηγός της ΝΔ ο Μάκης Βορίδης

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας εξήγησε ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι δεν θα είναι υποψήφιος απάντησε: “Είναι ορθές οι πληροφορίες σας”, για να εξηγήσει στη συνέχεια:

“Βασανίστηκα αρκετά, το σκέφτηκα πολύ. Η βασική ιδέα της δικής μου πολιτικής δράσης ήταν να υπερασπιστώ κάποιες βασικές αντιλήψεις για τον τρόπο που μπορεί να ανασυγκροτηθεί κατ’αρχήν η ΝΔ και να προτείνει ένα σχέδιο για την Ελλάδα…Αυτό για να γίνει χρειάζεται να ξεδιπλωθεί μια στρατηγική. Στα πλαίσια της στρατηγικής αυτής πρέπει να αντιμετωπιστούν κεντρικά ζητήματα για το πώς η ΝΔ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές. Ένα από τα κεντρικότερα ζητήματα είναι το πώς θα αντιμετωπιστεί η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς”.

Ο Μάκης Βορίδης εκτίμησε ότι αν κατέβαινε υποψήφιος θα υπήρχαν “πολλά χτυπήματα κάτω από τη μέση” και αυτό θα αδικούσε την όλη συζήτηση.

“Φοβάμαι ότι όλη αυτή τη συζήτηση θα την αδικούσα μέσα από την οξύτητα μιας εκλογικής αντιπαράθεσης, η οποία στα πλαίσια αυτά θα είχε πολλά χτυπήματα κάτω από τη μέση”, σημείωσε, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι θα προκαλείτο “μια συζήτηση για την πολιτική μου διαδρομή”.

Ο ίδιος, όπως διευκρίνισε, δεν φοβάται αυτού του τύπου την αντιπαράθεση, ωστόσο τόνισε ότι “θα ήταν μια διαίρεση που θα κατέβαινε στον κόσμο”.

“Εγώ δεν έχω πρόβλημα με αυτό γιατί αυτά τα έχω αντιμετωπίσει και προφανώς έχω κριθεί έξι φορές βουλευτής, έχω κριθεί από δύο πρωθυπουργούς άξιος για να γίνει υπουργός, έχω υπάρξει δύο φορές κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. Δεν είναι τόσο δικό μου θέμα, αλλά θα ήταν μια διαίρεση που κατέβαινε στον κόσμο”, επισήμανε και πρόσθεσε:

“Αυτό είναι από μένα ευχερώς αντιμετωπίσιμο και είναι κάτι που το έχω συνηθίσει, το έχω αντέξει, το έχω υποστεί, το έχω περάσει. Δεν είναι εκεί το θέμα. Αλλά στα πλαίσια μιας αντιπαράθεσης θα χάναμε το επιχείρημα και τη μεγάλη συζήτηση για τις ιδέες, για τη στρατηγική, για την όργανωσή μας”.

Ερωτηθείς αν αυτά τα “χτυπήματα” θα προέρχονταν από το εσωτερικό της ΝΔ ή απέξω ο Μάκης Βορίδης δήλωσε σίγουρος ότι οι συνυποψήφιοί του δεν θα έκαναν κάτι τέτοιο. Δεν απέκλεισε, ωστόσο, να έμπαινε αυτό το ζήτημα μέσα στην αντιπαράθεση και “κάποιος να έλεγε μισή κουβέντα παραπάνω, κάποιος μισή κουβέντα παρακάτω”.

“Άρα λοιπόν πίσω οι προσωπικές φιλοδοξίες, διατηρείται η συζήτηση για τις ιδέες και τις κατευθύνσεις και διατηρείται ως κόρην οφθαλμού η ενότητα της Νέας Δημοκρατίας”, είπε για την απόφασή του να μην υποψήφιος.

Σε ό,τι αφορά την απόφαση του Άδωνι Γεωργιάδη να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος δήλωσε ότι “είναι δική του απόφαση”, ενώ για το εάν θα υπογράψει την υποψηφιότητά του είπε ότι δεν του έχει ζητηθεί, σημειώνοντας ότι “είναι και ένα θέμα αν θα πρέπει οι βουλευτές να υπογράφουν υποψηφιότητες”.

Για τα περί δεξιάς πτέρυγας, τέλος, ανέφερε: “Yποστηρίζω ότι η ΝΔ είναι η κεντροδεξιά παράταξη και πρέπει να παραμείνει η κεντροδεξιά παράταξη. Ποτέ δεν έχω πει ότι η ΝΔ πρέπει να γίνει ένα αμιγώς δεξιό κόμμα, στο οποίο δεν υπάρχει χώρος για κεντρώους. Ποτέ δεν το έχω πει αυτό και θα ήταν ένα κολοσσιαίο σφάλμα”.

SHARE